---
Влада

Забезпечити дітей добрим відпочинком

Забезпечити дітей добрим відпочинком
Свята Останнього дзвоника в області відбулись наприкінці минулого тижня і для більшості школярів уже розпочались літні канікули. Хоча насправді навчальний рік триває іще до 1 липня у форматі виховних заходів, як-то літні пришкільні оздоровчі табори, військово-патріотичні збори, мовні школи.
Саме про організацію літнього оздоровляння дітей і про завдання, які чиновники мають виконати під час шкільних канікул, говорив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час апаратної наради.

- Майже 100 тис. наших дітей йдуть на літні канікули. А нам за цей час необхідно виконати низку завдань. По кожній школі треба проаналізувати стан систем опалення, серед цих завдань – придбання підручників, шкільних автобусів. Все це ми маємо виконати до 1-го вересня, щоб гідно зустріти і привітати дітей з новим навчальним роком, сміливо дивитись в очі вчителям. З приводу останнього, тут постає інше завдання – виплата освітянам відпускних і оздоровчих, - так прокоментував ці завдання Сергій Кузьменко.

Говорив він і про літнє оздоровлення дітей, що вимагає якісної організації процесу в цілому і для дітей із традиційних, і з прийомних родин, і для тих, хто знаходиться під опікою. "Державні кошти, які виділяються на літнє оздоровлення, повинні ефективно використовуватись, а діти при цьому мають бути забезпечені добрим відпочинком", - наголосив голова ОДА.

Іще одна група завдань, які виділив Сергій Кузьменко, вже більш ближчої перспективи і стосуються вони відзначення в області Дня захисту дітей. Посиленої уваги в цей день і не тільки, як наголосив голова ОДА потребують прийомні сім'ї і інтернатні заклади. Керівникам територій він доручив відвідати такі заклади, особисто ознайомитися із тамтешніми потребами і проблемами, попрацювати над їх вирішенням. А один із найменших проявів уваги влади, яким мають бути забезпечені вихованці інтернатів, це подарунки до свята.

"ВК" у PDF