Світловодський район
Влада

Урядники розмірковували над покараннями для порушників паспортного режиму, над нюансами комуналки та «знесли» ятки на Молодіжному бульварі

Урядники розмірковували над покараннями для порушників паспортного режиму, над нюансами комуналки та «знесли» ятки на Молодіжному бульварі
А ще на завершення засідання виконкому 20 травня, на якому головувала віце-мер Олена Балюк, майже годину тривала суперечка між підприємцем Чірочкою і головним міським економістом Наумчиком стосовно двох сотень метрів землі супермаркету біля поліції. Та, то вже було, так би мовити, факультативно – поза порядком денним.
Розпочалось же засідання з доповіді в.о. начальника управління соцзахисту Інни Попович, яка, зокрема, клопотала за дітей, яким потрібно надати право на безплатне шкільне харчування з причини, що їхні батьки є учасниками АТО. Надали.

А от у питанні новоутвореного Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) його начальник Наталія Молчанова звернулась до виконкомівців допомогти їй розібратися із тонкощами у складанні протоколів на порушників Адміністративного кодексу України – цей обов’язок є компетенцією ЦНАПу. Річ у тім, пояснила пані Наталя, що оцей Адмінкодекс передбачає штрафне покарання порушникам паспортного режиму (пошкодження, втрата, невчасне вклеювання фото до основного документу тощо) від одного до трьох неоподаткованих мінімумів громадян. Але там не вказано конкретно (на перший випадок – попередження), за яку провину штрафувати одним таким мінімумом, за яку – двома чи трьома. Навіть "білодомівський" юрист ясності не вніс. Тож, було вирішено з кожним порушенням визначатися у індивідуальному порядку. До слова, начальниця ЦНАПу повідомила про одного виявленого "рекордсмена", який примудрився дожити до своїх 29 років не маючи паспорту.

Серед питань з компетенції УЖКГ в.о. начальника цього управління Віктор Боровський доводив виконкомівцям потребу продовження міської Програми з вуличного освітлення. Він нагадав, що вона була прийнята у 2010 році і до 2015-го року включно. Перші чотири роки вона фінансувалася з міського бюджету – що дозволило більш-менш стабільно її виконувати. Минулого року фінансування вже не було, хоча на світловодських вулицях стало вночі не набагато світліше. Тож, УЖКГ клопоче з рішенням щодо подовження даної Програми на цей та наступний роки. Перелік вулиць та необхідний кошторис додається. Клопотання було підтримано зі включенням до порядку денного найближчої сесії міськради. А ще було затверджено склад комісії, яку очолюватиме заступник міського голови з питань ЖКГ Анна Нестеренко, що визначатиме на конкурсній основі, хто вивозитиме з міста побутове сміття. А от зі складом ще однієї комісії – міжвідомчої, яка розглядатиме заяви громадян, які забажали відключитися від централізованого опалення – сталася заковика. Туди, повідомив Боровський, за рекомендацією невтомної борчині з СП ТОВ "Світловодськпобут" Людмили Павловської було включено пенсіонера, колишнього КремГЕСівського головного інженера Віктора Хижняка. А ще – нинішнього директора КП "Житлосвіт-2012" Микиту Письменного. Хто його рекомендував так і залишилось незрозумілим. До того ж у обговоренні спливла ще одна хиба цього комунальника… Попри нещодавнє виконкомівське рішення про передачу житлового фонду з балансу "Житлосвіту-2012" на баланс КП "Житлосервіс-2012", за словами в.о. начальника УЖКГ, стався абсурд – всі передані 227 будинків так і не було знято із "житлосвітівського" бухгалтерського обліку – про що Боровський доповів Нестеренко двома службовими записками… І хто тепер "невістка"? Звісно, пан Микита. Відтак це "складське" рішення урядники відклали "на потім".

У блоці питань у "виконанні" начальника управління економіки Олександра Наумчика, найбільш дискусійним виявилось питання, пов’язані з ліквідацією питейних павільйонів біля п’ятої школи – на Молодіжному бульварі. На засідання прийшли і їхні власники – підприємці Михайленко, Кривченко і Касяненко. Їхніми опонентами стали міськдеп та мешканець цього самого округу Анатолій Шаповал, виконкомівець Юрій Мєдвєдєв та позаштатний мерський радник Микола Калич. Якщо перший доносив зібранню свою та тамтешніх мешканців занепокоєність наявністю яток зі спиртним на розлив у лічених метрах до навчального закладу, то Мєдвєдєв з Каличем розповіли про те, що вони там побачили під час перевірки – і про незаконну (не ліцензовану) торгівлю алкоголем, і про тамтешніх завсідників "з синіми носами", один з яких ще й "гадив під себе"… Безумовно, за такої аргументації трьом названим підприємцям залишилось лиш закликати урядників зжалитись над, щонайменше, 12-ма людьми обслуговуючого персоналу тих яток, які залишаться без засобів для існування. А у них же ще й сім’ї! А ще вони продемонстрували ескіз проекту благоустрою того бульвару, який передбачає, окрім упорядкування тої місцини, ще 12-ть таких собі павільйончиків з сувенірами, фаст-фудами, напоями (безалкогольними!) тощо… Присутній на засіданні головний міський архітектор Сергій Батяшов, у свою чергу, "соломоново" додав: пропонований ескіз, поза сумнівів, має право на життя і він готовий всіляко сприяти його втіленню, а от нинішні ятки, що не відповідають жодним, дозволених законом, архетипам малих архітектурних форм, мають бути однозначно зліквідовані. На що виконкомівці дали "бульварним" підприємцям 15 днів.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF