Олександрівський район
Влада

У центрі уваги – детенізація заробітної плати

У центрі уваги – детенізація заробітної плати
18 травня голова райдержадміністрації Ольга Борота провела нараду з керівниками сільськогосподарських підприємств району та їх бухгалтерами з питань стану справ у районі із детенізації заробітної плати та підвищення її розміру.
У нараді взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей, керівники та представники Олександрівського відділення Зням’янської ОДПІ головного управління Міндоходів у Кіровоградській області, управління Пенсійного фонду України у районі, управління соціального захисту населення та агропромислового розвитку райдержадміністрації.

На нараді голова райдержадміністрації підкреслила важливість обговорюваного питання, оскільки проблема рівня оплати праці стосується кожного жителя Олександрівщини, який працює на економіку району, області та держави в цілому. Ольга Борота висловила сподівання на порозуміння між владою та бізнесом у вирішенні зазначеної проблеми.

Також на нараді мова йшла про те, що останнім часом у державі зроблено серйозний крок для підтримки бізнесу та детінізації ринку праці – суттєво зменшено податкові відрахування. Сьогодні навантаження на фонд заробітної плати складає 22%, недоотримані надходження до Пенсійного фонду компенсовуватиме держава, а це близько 100 мільйонів гривень, які підприємці можуть залучити на розвиток бізнесу та на виплату зарплат. А тому, підвищивши рівень заробітної плати працівникам, роботодавці збільшать їх купівельну спроможність і цим самим зроблять запоруку власному бізнесу.

На нараді обговорили і питання пошуку можливостей та резервів для підвищення розміру середньомісячної заробітної плати, а також про заходи, які вживаються з метою детінізації відносин у сфері оплати праці.

"ВК" у PDF