Світловодський район
Влада / Суспільство

Олександра Шереметьєва ділилася досвідом об’єднання громад

Олександра Шереметьєва ділилася досвідом об’єднання громад
Голова Омельницької сільської об’єднаної територіальної громади, голова Полтавського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, знана на всю Україну і далеко за її межами жінка — Олександра Шереметьєва — 17 травня на запрошення голови Світловодської районної ради Романа Домбровського відвідала Світловодськ.
З 10-ої ранку у сесійній залі адмінбудинку майже півтори години вона щедро ділилася власним досвідом роботи з об’єднання громад з головами сільських, районної та міської рад, працівниками РДА та міськвиконкому.

Олександра Шереметьєва ділилася досвідом об’єднання громад

Омельницька сільська об’єднана територіальна громада розпочала свою історію 1 січня 2016 року і вже досягла помітних успіхів. Як вдалося об’єднатися чотирьом різним громадам, які перешкоди вдалося подолати, які нові завдання постали перед громадою і її головою і, нарешті, які нові можливості виникли — про це з притаманним їй почуттям гумору розповіла Олександра Шереметьєва своїм колегам.

Головний висновок, який можна зробити з отриманої інформації — об’єднання громад не треба боятися, а навпаки, слід рухатися якомога швидше в цьому напрямку. Або ми вскочимо в поїзд і будемо їхати в вагоні СВ, або залишимося на станції, а в кращому випадку поїдемо в тамбурі. Таку думку висловив міський голова Валентин Козярчук наприкінці зустрічі, подякував шанованому візитеру за науку і процитував її ж вислів з інтерв’ю одному з видань: "Я співчуваю органам влади на районному рівні. Вони не можуть зрозуміти, як без них можуть працювати сільські громади? Як це їх не буде? Вони сплять і їм сниться, що децентралізація не відбудеться. І ніхто з них не оцінив, що об’єднані територіальні громади стали реальним важелем контролю за використанням коштів у галузі освіти, культури, охорони здоров’я, соціальній сфері… Бо громади будуть платити кошти тільки за реально надані послуги".

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF