---
Влада

В ОДА підбили підсумки генерального прибирання в області під час місячника з благоустрою

В ОДА підбили підсумки генерального прибирання в області під час місячника з благоустрою
Директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук підбила підсумки весняної кампанії з благоустрою територій "За чисте довкілля", що тривала з кінця березня і до початку травня.
За її словами, міста і райони області на прибирання своїх територій витратили понад 4 млн. грн., левова частка цих коштів – гроші з місцевих бюджетів, а кількасот тисяч гривень – кошти підприємств та організацій, а також спонсорська допомога. До слова, у прибиранні брали участь більше 3-ох тисяч підприємств, організацій та установ різних форм власності і більше 200-т тисяч осіб, серед яких чимало було учнівської та студентської молоді.

Директор департаменту житлово-комунального господарства ОДА озвучила таку статистику результатів від проведеного місячника з благоустрою:

- Всі заплановані заходи виконані 100-відсотково. Упорядковано 9,3 млн.кв.м. прибудинкових територій, ліквідовано 999 одиниць несанкціонованих сміттєзвалищ та зібрано 23,6 тис.м.куб. побутових відходів.

Також серед заходів з прибирання були очищення вулиць і тротуарів від протиожеледних матеріалів, що лишились після зими, упорядкування дитячих і спортивних майданчиків, парків, скверів, кладовищ та меморіальних комплексів, а також висадка дерев і кущів.

Чималий об’єм робіт було виконано під час загальнообласного суботника, проведеного 23 квітня, про що Ольга Довжук також детально інформувала. Лише за цей один день, за її словами, було ліквідовано 261 несанкціоноване сміттєзвалище, вивезено понад 1 тис.куб.м. побутових відходів, висаджено більше 6 тис. дерев і 2 тис. кущів, упорядковано 214 дитячих та спортивних майданчиків, а також 119 кладовищ і 268 меморіальних комплексів, пам’ятників, обелісків тощо.

"ВК" у PDF