---
Влада

Більше 100 мільйонів гривень передбачено в області на ремонт доріг та зовнішнє освітлення у 2016 році

Більше 100 мільйонів гривень передбачено в області на ремонт доріг та зовнішнє освітлення у 2016 році
Під час апаратної наради директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук повідомила, що за рахунок зазначених коштів заплановано виконати капітальний ремонт 24,8 тис. кв. м. автомобільних доріг комунального значення – на суму 22,4 млн. грн., провести поточний ремонт 217,1 тис. кв. м. на суму 60,7 млн. грн., а на їх утримання передбачається витратити 17,7 млн. грн.
Найбільше, за словами директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, на ремонт та утримання доріг передбачено у Кіровограді – 38 млн. грн., у Долинському районі – 7 млн. грн., у Компаніївському – 5,5 млн. грн., у Кіровоградському – 3,7 млн. грн., у Голованівському – 3,7 млн. грн. та у Знам'янському районі – 3,3 млн. грн.

У той же час, недостатньо передбачено коштів на ремонт та утримання доріг (менш ніж 2% від загальної кількості) у Світловодському, Вільшанському та Онуфріївському районах.

Загалом не заплановано виконання робіт з капітального ремонту вулично-дорожньої мережі у м. Олександрія, Бобринецькому, Вільшанському, Гайворонському, Голованівському, Знам'янському, Маловисківському, Новгородківському, Світловодському та Устинівському районах.

За узагальненими інформаціями райдержадміністрацій та міськвиконкомів станом на 1 травня поточного року виконано робіт на загальну суму 9,8 млн. грн. (9,8% від запланованого). Зокрема, проведено капітальний ремонт та реконструкцію на площі 11 тис. кв. м. – на загальну суму 529 тис. грн. (2,4% від запланованого), поточний ремонт на площі 20,1 тис кв. м. – на загальну 4,3 млн. грн. (7,2% від запланованого), та утримання доріг – на суму 5 млн. грн. (28,2% від запланованого).

Що стосується поліпшення мереж зовнішнього освітлення, то, за словами директора профільного департаменту, у 2016 році заплановано капітально відремонтувати більше 194 км. мереж, встановивши 2542 одиниці світлоточок, у тому числі 1791 енергозберігаючих (70,5% від загально запланованого) – на загальну суму 10,8 млн. грн.

Всього на поточний ремонт та утримання зовнішнього освітлення заплановано використати 16,3 млн. грн.
Станом на 1 травня виконано капітальний ремонт 11 км. мереж зовнішнього освітлення, встановлено 382 одиниці світлоточок, у тому числі 292 енергозберігаючих – на загальну суму 1,1 млн. грн. (10,2% від запланованого).

– На виконання робіт з поточного ремонту та утримання зовнішнього освітлення використано 3,1 млн. грн. (19% від запланованого). Роботи продовжуються, – відзначила Ольга Довжук.

"ВК" у PDF