---
Влада

Підготовка до нового навчального року стала головною темою наради в облдержадміністрації

Підготовка до нового навчального року стала головною темою наради в облдержадміністрації
Хоча нинішній навчальний рік іще не закінчився, але вже є завдання на наступний, які перед місцевими органами влади визначає Уряд України. Для керівників територій окреслив ці завдання і голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, під час апаратної наради.
Найперше він говорив про придбання шкільних автобусів. До 25 серпня, за його словами, це питання має бути вирішене: "Сподіваюся, що той шкільний транспорт, що закуповуватиметься за кошти держбюджету і у співфінансуванні – з місцевого, працюватиме на громади і підвозитиме школярів до навчальних закладів вже з 1-го вересня".

На плечі місцевих бюджетів лягає закупівля підручників для середньої ланки – 4 – 7 класів – про що також говорив Сергій Кузьменко.

Актуальною наразі є і підготовка до літнього оздоровлення, зокрема організації роботи однієї з найбільш поширених форм – пришкільних таборів. У цьому контексті голова ОДА виділив важливу складову державної політики, яка стосується літнього оздоровлення дітей на базі пришкільних таборів, йшлося про вивчення європейських мов, зокрема англійської. Керівник області наголошує, що робота таких мовних таборів має бути цікаво організованою, щоб вони не перетворювалися на добровільно-примусові зібрання для дітей.

Іще один важливий аспект, що має знайти своє відображення у виховній роботі влітку – це патріотичне виховання. Голова ОДА нагадав про регіональний проект "Захисник Кіровоградщини". За його словами, бійці 3-го полку спецпризначення підтримують цей проект, керівникам же територій необхідно відпрацювати шляхи їх взаємодії із старшокласниками – і цю роботу також можна проводити у форматі літнього оздоровлення.

"ВК" у PDF