---
Влада

Модернізація шкіл-інтернатів - у полі зору обласних депутатів

Модернізація шкіл-інтернатів - у полі зору обласних депутатів
12 травня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань власності під головуванням Олександра Чудного.
Жваве обговорення відбулося під час розгляду питань про модернізацію шкіл-інтернатів обласного підпорядкування та про згоду на безоплатну передачу цілісних майнових комплексів загальноосвітніх шкіл-інтернатів. За результатами обговорення інформації начальника управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Володимира Таборанського, депутати виступили з критикою щодо пропозицій, визначених у проектах рішень із даних питань. Зокрема, відсутні відповідні рішення районних рад про згоду на передачу шкіл-інтернатів, також, на думку депутатів, не повністю розкрито питання подальшого наповнення вихованцями шкіл-інтернатів, після передачі даних навчальних закладів на районний рівень, не з'ясовано всі питання щодо подальшого фінансування шкіл, не проведено широке обговорення даних питань на місцях громадськістю.

Отже, постійна комісія прийняла рішення рекомендувати депутатам обласної ради зняти вказані проекти рішення з розгляду п'ятої сесії обласної ради та направити їх на доопрацювання.

Одночасно депутати підтримали пропозицію — під час розгляду на п'ятій сесії обласної ради проекту рішення обласної ради “Про припинення Шостаківської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату І-ІІ ступенів шляхом ліквідації” змінити його назву на: “Про заходи щодо покращення умов навчання вихованців Шостаківської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату І-ІІ ступенів” та викласти його в новій редакції, а також внесли низку пропозицій до проекту рішення “Про фінансово-господарську діяльність шкіл-інтернатів обласного підпорядкування у 2015 році”.

Депутати підтримали питання стосовно надання МП “АРМіКС” гірничого відводу для розробки Коноплянського родовища піщано-глинистих порід та погодження клопотання ТОВ “Українські рідкісні метали” щодо надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промисловою розробкою, Полохівського родовища літієвих руд, питання щодо внесення змін до рішення обласної ради від 25 грудня 2015 року № 16 "Про обласний бюджет на 2016 рік" та ряду інших питань, що вносяться на розгляд п’ятої сесії обласної ради.

Також комісією розглянуто низку майнових питань, у тому числі: про списання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області; передачу у найм (оренду) нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області; безоплатну передачу майна між підприємствами, установами і організаціями спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області. Погоджено фінансовий план редакції газети Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації "Народне слово" на 2016 рік.

У цілому розглянуто 20 питань, з яких прийнято відповідні висновки та рекомендації.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF