Онуфріївський район
Влада / Суспільство

Відбулося засідання Президії районної організації ветеранів України

Відбулося засідання Президії районної організації ветеранів України
11 травня 2016 року відбулось засідання Президії Онуфріївської районної організації ветеранів України за участю голів первинних ветеранських організацій, який провела голова ради Онуфріївської районної організації ветеранів України Л. Семенова.
У засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Самородченко С.М., завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації І. Єрмакова.

Відбулося засідання Президії районної організації ветеранів України

Одним із головних питань, яке було винесено та обговорено учасниками зібрання –про роботу Онуфріївської та Павлиської організації ветеранів України та первинних організацій сіл Попівка, Вишнівці по роботі зі всебічного захисту ветеранів праці, громадян похилого віку у світлі рішень з’їзду організації ветеранів України та налагодження обліку членів організації. З інформацією виступила голова ради Людмила Семенова, та голова Павлиської первинної організації ветеранів України Литвиненко М.А.. У виступах членів Президії була дана оцінка роботи окремих первинних ветеранських організацій. Кращими були названі ветеранські організації: селища Павлиш, сел.. Куцеволівка, сел.. Млинок, сел.. Василівка.

Заслухали учасники засідання і питання щодо відзначення 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги на території району. З даного питання проінформувала присутніх голова ради Людмила Семенова. Так, 8-9 травня керівники первинних ветеранських організацій разом із сільськими радами відвідали на дому своїх ветеранів, учасників бойових дій, солдатських вдів, оглянули умови їх проживання, поцікавились проблемними питаннями та взяли їх до вирішення. Людмила Володимирівна 9 травня побувала на території Куцеволівської сільської ради та разом з сільським головою Любов’ю Перепепеляк відвідала жительку села-Зеленську А. А. та привітали ії з ювілеєм-95- річницею від дня народження та зі святом Перемоги.

Далі учасники засідання заслухали питання щодо:

- про взяття участі в огляді-конкурсі взаємодії обласної організації ветеранів України з місцевими органами виконавчої влади і самоврядування щодо соціального захисту громадян похилого віку, ветеранів війни і праці;

- про проект угоди про співпрацю Онуфріївської райдержадміністрації, Онуфріївської районної ради та ради районної організації ветеранів України.

Порушили учасники президії й інші питання, зокрема, щодо догляду за пам’ятниками Великої Вітчизняної війни, фінансової підтримки первинних ветеранських організацій тощо. Коментуючи їх вирішення, голова райдержадміністрації Сергій Самородченко підкреслив необхідність взаємодії з місцевими підприємцями, співпраці з сільськими радами, адже сподіваючись лише на державу, все вирішити неможливо. Крім того, він узяв до розгляду та вирішення питання, порушені в ході засідання, а також подякували всім активістам ветеранського руху за їх працю, відповідальність та небайдужість до своїх побратимів.

"ВК" у PDF