Світловодський район
Влада / Суспільство

Під час профілактичного заходу в Григорівці було виявлено восьмимісячного хлопчика, який потребував негайного лікування

Під час профілактичного заходу в Григорівці було виявлено восьмимісячного хлопчика, який потребував негайного лікування
12 травня у Світловодському районі було організовано та проведено профілактичні заходи (рейди) «Діти вулиці», «Правопорушник», «Сім’я без насильства».
Цього дня у селах: Золотарівка, Микільське, Григорівка, Кобзарівка побували: заступник голови районної державної адміністрації Володимир Похілов, начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Світлана Фокасій, директор Світловодського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Олександр Сідельников та старший інспектор Світловодського віддулу поліції ГУНП в Кіровоградській області Микола Корхов.

Під час проведення профілактичних заходів (рейдів):

- здійснено обстеження житлово-побутових умов проживання дітей, які перебувають на обліку як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах;
-дітей, які проживають в сім’ях опікунів (піклувальників);
-вияснялися причини складних життєвих обставин в сім’ях, проводилися індивідуально-виховні бесіди з батьками та дітьми, -надавалися рекомендації батькам щодо належного утримання та виховання своїх дітей, постійного контролю над дітьми та запобігання вчинення ними правопорушень.

Під час проведення обстеження житлово-побутових умов проживання дітей, які перебувають на обліку як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах, в одній із сімей села Григорівка виявлено дитину (хлопчика, 8 місяців), який потребував медичного обстеження та лікування (по зовнішнім признакам у дитини був жар, кашель, нежить, тяжке дихання). Про даний випадок негайно повідомлено до Григорівського ФАПу. Після обстеження лікарями дитину госпіталізовано до дитячого відділення Світловодської ЦРЛ.

У ході проведення рейду випадків бездоглядності, безпритульності дітей на території Микільської та Григорівської сільських рад не зареєстровано.

За матеріалами Офіційного сайту Світловодської РДА.

"ВК" у PDF