---
Влада

Облдержадміністрація надає підтримку територіям у придбанні шкільних автобусів та підручників

Облдержадміністрація надає підтримку територіям у придбанні шкільних автобусів та підручників
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час щотижневої апаратної наради звернув увагу керівників територій на необхідність вирішення проблемних питань у галузі освіти. Зокрема, посадовець наголосив на необхідності виділення з місцевих бюджетів коштів для замовлення підручників та забезпечення навчальних закладів області шкільними автобусами.
Як зазначив Сергій Коваленко, відтепер саме школи замовляють, за якими підручниками вони працюватимуть наступного навчального року. Зважаючи на це, визначено умови співфінансування закупівлі підручників місцевими бюджетами.

– Минулого року умови співфінансування визначалися за принципом п'ятдесят на п'ятдесят. Зараз вони дещо змінилися, тому зі ста відсотків потреби п’ятдесят ви отримали, а також ще двадцять відсотків додатково від облдержадміністрації у вигляді коштів. Таким чином, вам потрібно передбачити в бюджетах лише тридцять відсотків від загальної суми для того, щоб можна було придбати підручники для учнів, – повідомив Сергій Коваленко керівникам територій.

Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що частина районних та міських рад уже виділили кошти на закупівлю підручників повністю чи частково, проте 17 територій не передбачили кошти взагалі.

– Вам потрібно в травні передбачити і до 25 серпня здійснити доставку цих підручників, – підкреслив Сергій Коваленко.

Стосовно шкільних автобусів, за словами посадовця, близько половини усіх територій передбачили відповідні суми і оголосили тендер, інші повинні найближчим часом вирішити це питання. Сергій Коваленко також зауважив, що передбачених коштів місцевими бюджетами деяким районам може не вистачити на закупівлю автобусів. Керівникам таких територій він порадив протягом найближчих днів звернутися до облдержадміністрації із обґрунтуванням необхідності виділення додаткових коштів, щоб це питання винести на сесію обласної ради і скорегувати бюджет.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко також звернув увагу на необхідність невідкладного вирішення зазначеної проблеми:

– Вимагаю, щоб до першого вересня наші школи отримали автобуси, усі тендери були своєчасно проведені і діти мали можливість їздити.

"ВК" у PDF