Світловодський район
Влада

Кому належить Світловодський «білий» дім?

Кому належить Світловодський «білий» дім?
20 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради, на порядок денний якого було винесено 12 проектів рішень щодо служби у справах дітей, соціального захисту, комунальної сфери, економіки та архітектури.
У зв’язку з кадровими змінами виконком затвердив новий склад комісії з питань захисту прав дитини, координаційної ради служби у справах дітей та спостережної комісії. З приводу діяльності останньої у членів виконкому виникли запитання. Олена Балюк, перший заступник міського голови пояснила, що спостережна комісія опікується людьми, які повертаються з місць позбавлення волі. Таким громадянам допомагають вирішувати питання з працевлаштуванням, оформленням документів, окрема робота проводиться з сім’ями з дітьми. Оскільки незабаром очікується повернення до Світловодська 170 громадян з місць позбавлення волі, завантаженість комісії збільшиться.

Затвердили представники виконавчої влади й інструкцію з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення адміністраторами Центру надання адміністративних послуг. Як пояснила керівник ЦНАПу Наталія Молчанова, раніше адмінпротоколи складали в Державній реєстраційній службі. Йдеться про адмінпротоколи при порушенні термінів прописки, вклейки фото, пошкодженні чи втраті паспорту тощо. Відтепер ці повноваження повністю передали до ЦНАП та відділів з реєстрації, які працюють в адмінбудівлі.

За поданням Анни Нестеренко, заступника міського голови з питань ЖКГ члени виконкому затвердили кошторисну документацію для реконструкції адмінбудинку. Це коригування проекту, створеного у 2014 році, що передбачав утеплення зовнішніх стін приміщення, ремонт даху та сесійної зали. А. Нестеренко підкреслила: наразі не йдеться про виділення коштів чи початок ремонтних робіт, а лише про пристосування кошторису до нинішніх цін на будматеріали. Ірину Козак зацікавило питання: "Чи залишається адмінбудівля в комунальній власності?". Заступник мера відповіла: ще будучи начальником організаційного відділу, Михайло Касьянов побував у суді та привіз фотокопії документів про те, що нашу адмінбудівлю продали якійсь фізичній особі з аукціону за 400 тис. грн, але зараз дія аукціону припинена через певні порушення. Тож, питання залишається у "підвішеному" стані.

З 28 квітня оголошується конкурс на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території м. Світловодськ (докладно на 7 стор. "СВ"). Зазвичай, тільки один претендент – комунальне підприємство "ККП" надавало свої пропозиції на участь у конкурсі, тому угоду переукладали щороку. Як пролунало на зібранні, цього разу планують залучити ще й власівське підприємство "Водограй".

Виконком все таки дав "зелене світло" ФОП Шикман на здійснення виїзної торгівлі хлібним квасом. Минулого разу це питання відправили на доопрацювання, оскільки сума податку у 140 гривень на місяць з однієї бочки (а таких планується встановити 9) здалася представникам влади замалою. Після "переконливих" перемовин, підприємець погодився сплачувати до бюджету по 300 грн, з однієї бочки, за таке рішення й проголосували.

"ВК" у PDF