Олександрівський район
Влада

На пленарному засіданні п’ятої сесії Олександрівської районної ради

На пленарному засіданні п’ятої сесії Олександрівської районної ради
21 квітня під головуванням голови районної ради Григорія Гончаренка та за участі голови районної державної адміністрації Ольги Бороти відбулося пленарне засідання п’ятої сесії районної ради сьомого скликання.
Участь у ньому з 34 депутатів взяли 29.

На пленарному засіданні п’ятої сесії Олександрівської районної ради

На початку сесії всі депутати та присутні – голови селищних та сільських рад, керівники територіальних підрозділів вшанували хвилиною мовчання пам’ять про депутата районної ради декількох скликань, голови районної ради Станіслава Степанова.

Далі Григорій Гончаренко ознайомив депутатів з листами-відповідями, які надійшли з міністерств та відомств.

На сесії було розглянуто 22 питання. Попередньо депутати їх розглянули на засіданнях всіх чотирьох комісіях та президії. Тому ніяких уточнень не додавалося. І, можна сказати, порушені питання були прийняті одностайно.

Депутати внесли зміни до районного бюджету, затвердили районну програму щодо організації перевезень пільгових категорій населення на території Олександрівського району на 2016 рік, районну програму протидії захворюванню на туберкульоз на період до 2020 року, районну програму "Місцеві стимули" для медичних працівників на 2016-2020 роки, районну програму "Шкільний автобус" на 2016-2020 роки.

На сесії було внесено зміни до районної програми «Оборона» на 2016 рік, заслухано хід виконання районної програми по локалізації та проведенню боротьби з американським білим метеликом на території Олександрівського району на 2012-2016 роки.

Депутатами було прийнято ряд рішень щодо списання майна спільної власності територіальних громад сіл та селищ району, встановлено базову орендну ставку для Олександрівського районного військового комісаріату Міністерства оборони України та громадської організації "Спілка учасників АТО Олександрівського району "Патріот", затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок.

На сесії також було затверджено призначення Алли Гресь на посаду головного лікаря центральної районної лікарні Олександрівського району.

Одне з питань стосувалося районної газети "Вперед" та РВО "Олександрівщина" – про реформування цих засобів масової інформації, засновниками яких є районна рада та районна державна адміністрації. Депутати одностайно проголосували за це рішення, тобто, дали "зелене світло" самостійності "Вперед".

Також депутати прийняли звернення до Верховної Ради України, щодо неприпустимості прийняття змін до Конституції України в частині запровадження особливого порядку місцевого самоврядування на окремих територіях Луганської і Донецької областей.

Лише розгляд одного питання вирішено перенести на наступне пленарне засідання районної ради. Воно стосувалося зміни типів і назв навчальних закладів району. Інформував присутніх про це начальник відділу освіти районної державної адміністрації Сергій Тимко. А мова йшла про Ставидлянський НВК, де зараз навчається 15 дітей, та Триліський НВК, де навчається 13 учнів.

Головний освітянин району пропонував через низьку демографічну ситуацію у цих населених пунктах на наступний рік залишити здобувати освіту та виховувати лише дошкільнят та учнів початкових класів. І тоді б ці заклади у Ставидлах та Трилісах носили назву "Дошкільний навчальний заклад-початкова школа". Після жвавої дискусії навколо зміни статусу Ставидлянського НВК депутати все ж вирішили питання перейменування навчальних комплексів і у Ставидлах, і заодно у Трилісах перенести на наступну сесію.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF