Знам’янський район
Влада / Суспільство

У Знам’янці готуються до відзначення 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі

У Знам’янці готуються до відзначення 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі
Під головуванням першого заступника міського голови В.Загородньої відбулося засідання організаційного комітету з відзначення в місті 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі 1941-1945 років.
У зв’язку з відзначенням в державі 8-9 травня 2016 року Дня пам'яті та примирення, Дня Перемоги заплановано ряд заходів: організація та проведення урочистих, просвітницьких, культурно-мистецьких заходів, мітингів, присвячених 71-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 71-й річниці завершення Другої світової війни, заплановано покладання квітів до Обеліску Слави, пам’ятників і пам’ятних місць загиблим героям.

Напередодні державних свят буде проведено благоустрій територій, що при¬лягають до пам’ятників, обелісків, мемо¬ріалів воїнам – визволителям, місць по¬ховань учасників Другої світової війни в м.Знам’янка, смт.Знам’янка Друга та с.Водяне. Також заплановано відвідання ветеранів Великої Вітчизняної війни за місцем проживання, надання їм необхідної допомоги.

В установах культури заплановано проведення зустрічей з учасниками Другої Світової війни, воїнами-інтернаціоналістами, учасниками боїв на Сході України, тематичні лекції, бесіди, години-подвигу, демонстрація фільмів, присвячених Дню Перемоги.

У навчальних закладах міста заплановано проведення уроків мужності, читацьких конференцій, буде розгорнуто тематичні книжкові виставки, відбудуться загальношкільні лінійки, бесіди, присвячені вшануванню пам’яті воїнів-визволителів та 71-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до відзначення в місті 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, які відбудуться 9 Травня, а саме:

09.00 – урочиста частина (біля міського Палацу культури),
09.15 – панахида на меморіальному кладовищі,
09.30 – урочиста хода від міського Палацу культури до меморіального кладовища. По прибуттю колони – реквієм, покладання квітів на меморіальному кладовищі.

міський парк відпочинку:

з 9.30 – робота дитячих атракціонів, святкова торгівля,
11.30 – солдатська каша.

концертний майданчик:

10.30 – концертна програма за участю духового оркестру міського Палацу культури,
10.30 - виставка-продаж майстрів декоративно - ужиткового мистецтва,
10.30 - акція «Квітка пам’яті» з виготовлення червоних маківок, як офіційного символу Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги,
11.00 – виставка міського краєзнавчого музею «Роки обпалені війною»,
11.00 - виставка-реквієм «В ім’я життя»; виставка малюнків «Мрії про Україну: дитячий погляд, майстер клас з виготовлення символу пам’яті «Червоний мак»,
11.30 - ретро майданчик пісень воєнних років,
12.30- літературно-музична програма "Уклін живим, загиблим слава!",
14.30 – концертна програма ВІА «Ретро».

ЦДЮТ:

10.30 – дитяча концертна програма «Навічно в пам’яті народу…».

спортивні заходи:

4 травня

16.00 – матчова зустріч з баскетболу (зал ДЮСШ).

5 травня

16.00 – турнір з футболу (міський стадіон),
17.00 – матчова зустріч з гандболу (зал ДЮСШ).

9 травня

10.00 - відкритий турнір з волейболу спільно з міською організацією «Волейбол класичний»,
13.00 - міський турнір з тенісу настільного (пари) спільно з ГО «Атлет»,
14.00 - відкриття Всеукраїнського турніру з велоспорту.

"ВК" у PDF