Новгородківський район
Влада / Суспільство

Жителька Верблюжки звернулася на "гарячу лінію" до губернатора

Жителька Верблюжки звернулася на "гарячу лінію" до губернатора
19 квітня мешканці області мали змогу звернутися до голови облдержадміністрації , зателефонувавши за телефоном "гарячої лінії". Усього цього дня Сергій Кузьменко встиг відповісти на 4 дзвінка, один з них пролунав з села Верблюжка Новгородківського району.
Так, жителька села задала питання щодо освітньої галузі і впроваджуваної реформи зі створення освітніх округів із навчально-виховними об'єднаннями. За словами жінки, одну з двох шкіл у Верблюжці планують закривати – місцеві жителі з цим не погоджуються.

Відповідаючи на запитання, голова ОДА наголосив, що ані в цілому по державі, ані конкретно по Кіровоградській області не стоїть завдання закриття шкіл. Для невеликих населених пунктів, як він зазначив далі, актуальним є функціонування місцевих дитячих садочків та початкової школи. А якщо вже говорити про старшу школу, то тут постає інше завдання – якість освіти, яку вона дає. Зрозуміло, що у малокомплектній сільській школі, де один вчитель викладає одразу кілька предметів, до того ж абсолютно різнопрофільних, про якість такої освіти говорити не доводиться. А що стосується роботи НВО, Сергій Кузьменко окреслив іще кілька важливих завдань, що має вирішувати влада – це ремонт доріг і підвіз учнів "шкільними автобусами".

Оскільки однією телефонною розмовою соціальної напруги у Верблюжці не зняти, Сергій Кузьменко наголосив, що голова Новгородківської райдержадміністрації Андрій Кочерга отримає доручення особисто зустрітися із громадою села і проінформує людей про плани місцевої влади щодо реформування освітньої галузі в районі.

За матеріалами сайту Кіровоградської обласної державної адміністрації

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF