Онуфріївський район
Влада / Суспільство

Зустріч із представниками релігійних громад Онуфріївського району

Зустріч із представниками релігійних громад Онуфріївського району
В рамках тижня державно-церковного партнерства голова райдержадміністрації С.Самородченко провів зустріч з керівниками релігійних організацій району.
На неї також були запрошені: заступник голови районної ради Калницька К.М., завідувач сектору інформаційної діяльності ЄрмаковаІ.М., голова громадської ради при райдержадміністрації Семенова Л.В., кореспондент районної газети «Придніпров’я» Запорожець В.О., заступник начальника Онуфріївського відділення поліції Світловодського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області майор поліції Пугач А.І.. Духовенство на зустрічі представляли: настоятель церкви Святого Іоанна Предтечі Іван Онисько (УПЦ) з сел. Онуфріївка; помічник пастора «Церкви Бога живого» (незалежна громада християн віри євангельської) Ганна Ілло сел. Онуфріївка; настоятель Свято-Вознесенської церкви (УПЦ) Іван Кіш з сел. Павлиш; священнослужитель Микола Григор (церква адвентистів сьомого дня) з сел. Павлиш; священнослужитель Іван Федоров (громада християн віри євангельської-п’ятидесятники) з сел. Павлиш; священнослужитель «Церкви Бога живого» Сергій Яцина з села Куцеволівка, священнослужитель «Церкви Бога живого» Юрій Сліпенський (незалежна громада християн віри євангельської)з села Попівка, настоятель церкви Святих Великомучеників Анастасії Узорешительниці та Феодора Тірона протоієрей Олексій Микитенко м. Олександрія.

Зустріч із представниками релігійних громад Онуфріївського району

Розпочинаючи зустріч, голова райдержадміністрації звернувся до духовенства з промовою в якій висловив слова вдячності всім священнослужителям за їхні богослужіння, за підтримку наших вірян у цей непростий для нашої держави час, за молитви за мир та єдність України, за здоров’я наших мужніх воїнів, за їхнє щасливе повернення до рідного дому Керівник району відмітив, що органи влади налаштовані на тісну співпрацю з Церквою в питаннях духовного відродження, розвитку благодійності, збереження толерантності, порозуміння і злагоди в міжконфесійних відносинах та суспільстві.

В ході зустрічі про стан державно- церковних та міжконфесійних відносин в районі та заплановані заходи з нагоди Великодніх свят, що пройдуть в районі, розповіла Ірина Єрмакова. Надалі завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю наголосила, що діалог з представниками церков різних конфесій є важливою частиною державно-церковних відносин, що сприяє покращенню суспільно-політичної ситуації та міжконфесійних відносин в районі, налагодженню більш тісної співпраці влади та Церкви. Що процес динамічного розвитку релігійної мережі Онуфріївщини за роки незалежності України супроводжується підвищенням ролі релігійних конфесій у суспільному житті, реалізації соціальних проектів. Відмітила, що органи влади налаштовані на тісну співпрацю з Церквою в питаннях духовного відродження, розвитку благодійності, збереження толерантності, порозуміння і злагоди в міжконфесійних відносинах та суспільстві. Користуючись нагодою, Ірина Єрмакова привітала присутніх з найсвітлішим святом Христового Воскресіння та побажала злагоди, достатку, віри і надії.

З вимогами щодо забезпечення безпеки культових закладів під час проведення заходів з масовим перебуванням людей ознайомив заступник начальника Онуфріївського відділення поліції Світловодського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області майор поліції Пугач А.І..

Священослужителям була надана можливість висловитись як щодо церковної діяльності, так і обмінятись думками щодо співпраці з владою.

Зустріч із представниками релігійних громад Онуфріївського району

На завершення зустрічі Сергій Миколайович привітав всіх з наступаючим світлим святом Великодня, побажав добра і миру в кожній оселі та подальшої плідної співпраці з владою.

"ВК" у PDF