Знам’янський район
Влада / Суспільство

Забезпечення пільгового перевезення на території району

Забезпечення пільгового перевезення на території району
Керівник апарату районної державної адміністрації О. Слюсаренко провела нараду з питання забезпечення пільгового перевезення на території району.
В нараді взяли участь голова районної ради С. Макаренко, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови та приватні перевізники району.

Забезпечення пільгового перевезення на території району

Як повідомила керівник апарату райдержадміністрації О. Слюсаренко відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують автомобільні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

Автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення.В свою чергу за перевезення пільговиків повинно здійснюватися відшкодування з державного бюджету України. У зв’язку з тим, що з початку року відшкодування з державного бюджету не здійснюється райдержадміністрація звернулася до сільських рад з проханням надання субвенції районному бюджету так, як в районному бюджеті кошти на відшкодування відсутні.

Сільським головам для ознайомлення надано витяги розрахунків пільгового перевезення населення в розрізі кожного маршруту та рекомендовано розглянути можливість надання субвенції з бюджету сільської ради до районного бюджету для фінансового забезпечення пільгового перевезення населення.

За результатами проведеної наради питання залишилось не вирішеним. Робота в даному напрямку продовжується.

Також було підняте питання про надання сільськими радами субвенції для забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей на належному рівні. Сільські голови пообіцяли сприяти забезпеченню відпочинку дітей.

"ВК" у PDF