---
Влада / Суспільство

До відновлення державних закупівель найнеобхідніші ліки для дитячої обласної лікарні закуповуватиме область

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко прокоментував ключову подію минулого тижня на рівні держави – формування нового складу Кабінету Міністрів України.

- Минулий тиждень був насиченим і досить складним через формування нового складу Уряду. Парламентарі прийняли рішення не проводити дочасних виборів. Коаліцію сформували 2 парламентські фракції : "Блок Петра Порошенка" і "Фронт Змін". І можна сказати, що політична криза, яка мала місце бути – завершилась, - зазначив Сергій Кузьменко.

Яке значення і вплив на область мають зміни на рівні держави, про це також говорив далі голова ОДА: "Призначення нових і перепризначення попередніх міністрів дасть можливість департаментам облдержадміністрації та заступникам працювати за профільними напрямами над вирішенням тих питань, які потребують уваги від керівництва держави".

Дотичним до порушеної теми є одне із проблемних питань із галузі охорони здоров'я, яке далі прокоментував голова облдержадміністрації. Наразі його вирішення лягає на плечі обласної влади, але належить воно до юрисдикції повноважень профільного міністерства.

Сергій Кузьменко зазначив, що мав розмову із Віце-прем'єр-міністром України Павлом Розенком стосовно забезпечення лікувальних закладів медикаментами. На той період, поки не призначеного нового міністра охорони здоров'я і державні тендерні закупівлі ліків не проводитимуться – це питання в міру своїх можливостей має вирішити місцева влада. Так, Сергій Кузьменко доручив департаменту охорони здоров'я ОДА визначити першочергові потреби медпрепаратів, особливо це стосується дитячої обласної лікарні і маленьких пацієнтів з онкохворобами. Один із можливих шляхів їх закупівлі окреслив сам голова ОДА – через резервний фонд і в рамках дотендерних сум.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF