---
Влада

Підведено підсумки опалювального сезону 2015-2016

Підведено підсумки опалювального сезону 2015-2016
14 квітня голова ОДА Сергій Кузьменко взяв участь у селекторній нараді з питань результатів проходження в державі опалювального сезону 2015-2016 років, підготовки до наступного опалювального сезону та розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий газ.
Нарада відбулася під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслава Негоди.

Загальну ситуацію стосовно результатів проходження опалювального сезону в державі охарактеризував заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк. За його словами, опалювальний період проведено на належному рівні, усі поставлені завдання виконано. Аварійні ситуації, що виникали в регіонах, ліквідовувалися якісно, своєчасно і не мали серйозних наслідків.

Стосовно розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий газ, під час наради було зазначено, що здійснено їх не в повному обсязі, заборгованість існує. Серед основних причин назвали часткове фінансування нарахованих субсидій та проблему різниці в тарифах, яка цього року не відшкодовується з державного бюджету. Зважаючи на це, підприємства теплоенергетики завершили опалювальний сезон фактично без обігових коштів.

Свою думку щодо вирішення зазначених питань та підготовки до нового опалювального сезону висловив і Сергій Кузьменко.

– Проблеми, які має Кіровоградщина, типові для всієї країни. У нашій області опалювальний сезон закінчився, ми його пройшли спокійно. Проте, щоб професійно і якісно підготуватися до нового опалювального сезону, треба вирішити ті фінансові проблеми, які є і в різниці у тарифах, і в неможливості використовувати ті фінансові ресурси, які держава повертає на оплату платежів. Це в свою чергу впливає на можливість роботи наших комунальних підприємств, – зазначив голова облдержадміністрації. – Я думаю, що є час усе проаналізувати, розібратися і, власне, повернути систему в автоматичний режим роботи.

Після завершення селекторної наради Сергій Кузьменко подякував усім колегам, які брали участь в організації опалювального сезону за роботу.

– Ми вийшли із зими переможцями, але в досить слабкому стані. У нас є літній період для того, щоб спільно з Урядом опрацювати всі заходи з підготовки до нового сезону спокійно й планомірно, – наголосив очільник області.

"ВК" у PDF