Світловодський район
Влада

В районі обговорюють можливість створення об'єднаної територіальної громади

10 квітня у Подорожньому відбулися громадські слухання, на яких сільський голова Володимир Воропаєв звітував про роботу виконавчого комітету сільської ради за 2015 рік, ознайомив з планом соціально-економічного розвитку сільської ради на 2016 рік, запропонував обговорити питання добровільного об'єднання громад з огляду на те, що Подорожненська сільська рада отримала запрошення від громади м. Світловодська до об'єднання в одну громаду з адміністративним центром у м. Світловодськ, тощо.
Послухати важливі питання розвитку своєї території прийшли 34 особи: депутати сільської ради та жителі сіл Подорожнього і Нагірного.

На зібранні були присутні перший заступник міського голови Олена Балюк та начальник загального відділу апарату виконкому Світловодської міської ради Олександр Возний.

Звітуючи про роботу виконавчого комітету Подорожненської сільської ради за 2015 рік, Володимир Воропаєв наголосив на основних видатках, які були здійснені протягом року. А це, в першу чергу, відкриття дошкільного закладу, ремонт доріг, освітлення вулиць, допомога сім'ям учасникам та загиблим в антитерористичній операції та інше.

У планах сільської ради на 2016 рік є подальший ремонт доріг, освітлення вулиць Подорожнього та Нагірного, виділення коштів на харчування учнів Подорожненської школи тощо.

Начальник загального відділу апарату виконкому Світловодської міської ради Олександр Возний, звертаючись до присутніх, зазначив, що 22 березня на черговій сесії міської ради депутати прийняли рішення звернутися до сільських громад району із запрошенням до об'єднання.

Олександр Олександрович розповів, які переваги отримає громада в разі добровільного об'єднання, а це, перш за все, кошти з державного бюджету на розвиток інфраструктури.

– Законодавством відведено два роки на добровільне об'єднання спроможних територіальних громад – з 2015 по 2017 рік. У разі, якщо громада не прийме жодного рішення щодо добровільного об'єднання, у 2017 році таке об'єднання обов'язково відбудеться, але вже без згоди жителів громади і без коштів на розвиток інфраструктури. Тож якщо Світловодщина сьогодні не вирішить свою подальшу долю в об'єднаній громаді, ми можемо залишитися без державної фінансової підтримки на ремонт доріг, на покращення умов соціального обслуговування населення тощо. Саме про це і говорив Олександр Возний.
Перший заступник міського голови Олена Балюк зазначила, що лише разом ми зможемо сподіватися на економічний і соціальний розвиток нашої території.

Наразі, згідно з відповідним законодавством України про добровільне об'єднання територіальних громад, Світловодщина обговорює варіант об’єднання міста Світловодська і Світловодського району в одну об’єднану громаду.

"ВК" у PDF