---
Влада

Кіровоградщина має стати регіоном, що розвивається

Кіровоградщина має стати регіоном, що розвивається
На цьому голова обласної державної адміністрації наголосив під час сьогоднішньої апаратної наради.
За словами Сергія Кузьменка, нинішнього року наша область має отримати більше 200 млн. грн. на середній та капітальний ремонти доріг. Відповідне рішення, за словами голови облдержадміністрації, вже прийняте Кабінетом Міністрів України.

Зважаючи на значний фінансовий ресурс, Сергій Кузьменко поставив перед керівництвом обласної служби автомобільних доріг вимогу щодо ефективного використання зазначених коштів під час ремонту автошляхів області. При цьому, головною умовою є проведення прозорих тендерів та визначення з кращими пропозиціями і підрядними організаціями, що проводитимуть дорожні роботи. – Лише за цих умов, ми зможемо отримати на Кіровоградщині якісні дороги, – наголосив очільник області.

– Під час виїзного засідання Бюджетного комітету Верховної Ради України, що відбулося на минулому тижні у Кіровограді, ми також звернули увагу народних депутатів на питання Криворізького гірничого збагачувального комбінату окислених руд. Адже головна проблема не лише у тому, що підприємство не працює, а в тому, що гостро постає питання життєдіяльності 20 тисячного міста. Зокрема, щодо забезпечення водою та водовідведенням. Жителі Долинської не повинні залежати від того, яке рішення щодо фінансування підприємства буде прийняте під час формування державного бюджету, – наголосив посадовець.

Сергій Кузьменко також нагадав, що у минулому році з Державного фонду регіонального розвитку наша область отримала 90 млн. грн. – Ми спромоглися довести реальними справами, що Кіровоградщина вміє використовувати бюджетні кошти. Більше 90% цих коштів були освоєні на важливих соціальних об’єктах, зокрема, під час капітального ремонту головного корпусу обласної дитячої лікарні, що є зразком ефективності. Це наше пріоритетне завдання – Кіровоградщина має стати регіоном, що розвивається, – наголосив очільник області.

Голова облдержадміністрації також окремо наголосив, що у 2016 році для Кіровоградщини з ДФРР передбачено 54 млн. грн., що є недостатнім ресурсом для сталого розвитку території.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF