---
Влада

Губернатор вимагає забезпечити учасників АТО пільговим перевезенням

Губернатор вимагає забезпечити учасників АТО пільговим перевезенням
Сьогоднішню апаратну нараду голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко розпочав із завдань по пільговому перевезенню учасників АТО. Це доручення не нове, певні результати уже є, як зауважив Сергій Кузьменко, скарг від військових на "гарячу лінію" з цього приводу поменшало.
Але разом з тим, очільник області підкреслив, що зменшення статистики по дзвінках, не означає, що проблему подолано. "Інформація про не зовсім адекватне поводження не стільки перевізників, як водіїв, продовжує надходити. Так, в Кіровограді водій маршруту №77 не відреагував на людину в формі на зупинці, в Олександрійському районі проблеми з продажем безкоштовних квитків для учасників АТО на автовокзалі".

- Кивати один на одного і шукати причини, чому ми не виконуємо завдання з пільгового перевезення учасників АТО – це не дуже вдалий спосіб роботи, - наголосив Сергій Кузьменко і далі продовжив, - Той, хто хоче вирішити проблему, шукає для цього можливості. А можливостей на Кіровоградщині для пільгового перевезення достатньо, як на районних, так і на міських рівнях.

- Я за те, щоб місцеве самоврядування мало повноваження приймати рішення, які вважає за потрібне. І ми не підмінюємо пріоритетність завдань, і не вимагаємо чогось нереального. Але є державна політика, і лінія її дотримання буде досить жорсткою.

Що стосується районів і виконавчої гілки влади, то своїм заступникам Сергій Кузьменко доручив з'ясувати, які проблеми в питанні соціального захисту учасників АТО залишились на місцях, що потребують державної допомоги.

"ВК" у PDF