---
Влада

Кіровоградщина може стати стартовим майданчиком для реформування медичної галузі

Кіровоградщина може стати стартовим майданчиком для реформування медичної галузі
Про це Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі сказав під час відвідування обласної дитячої лікарні, де він оглянув оновлений після капітального ремонту головний корпус.
За словами Міністра, він побачив на Кіровоградщині бажання влади реформувати медичну сферу, і реальні кроки, спрямовані у цьому напрямку. – Серед інших регіонів України саме Кіровоградська область на сьогодні виявилася найбільш підготовленою до впровадження нових форм надання медичної допомоги. Тому ми не чекатимемо законодавчих змін у цій сфері на державному рівні, і надаватимемо необхідну допомогу, аби тут якомога швидше розпочали перехід на прогресивну систему управління та фінансування медичних закладів, – відзначив Олександр Квіташвілі.

Кіровоградщина може стати стартовим майданчиком для реформування медичної галузі

Посадовець не залишив поза увагою й питання надання підтримки тим дітям, які потребують паліативної допомоги. – Враховуючи той факт, що контроль над сильнодіючими знеболювальними препаратами, що містять наркотичні речовини, здійснюють правоохоронні органи, Міністерством охорони здоров'я спільно з Міністерством внутрішніх справ України було підготовлене спільне рішення, яке дозволить полегшити отримання знеболювальних препаратів саме для паліативних хворих, – повідомив Олександр Квіташвілі.

– Погодьтеся, що політика минулих років у цьому питанні, як в цілому у галузі медицини, була спрямована не на благо людей, а на те, щоб отримувати від пацієнтів максимальну вигоду. Такий підхід є неприпустимим. І сьогодні нами робиться все, аби хворі діти у паліативних відділеннях отримували безперешкодно необхідні їм препарати, з тим, щоб полегшити їхнє становище, – відзначив Міністр.

"ВК" у PDF