---
Влада

В обласному центрі презентували новий ливарний завод

В обласному центрі презентували новий ливарний завод
Сьогодні в Кіровограді за участі голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка офіційно презентували новий ливарний завод ПрАТ "Металіт".
В урочистостях взяли участь народні депутати України – голови парламентських комітетів з питань бюджету і з питань промислової політики та підприємництва Андрій Павелко і Віктор Галасюк та заступник голови Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

В обласному центрі презентували новий ливарний завод

ПрАТ "Металіт" – новий сучасний ливарний завод, який віднедавна розпочав роботу в Кіровограді. Рішення про його будівництво було прийняте ще у 2007 році, загальна сума інвестицій у побудову підприємства склала 120 мільйонів гривень.

В обласному центрі презентували новий ливарний завод

Сьогодні на заводі впроваджують інноваційні технології лиття: використовуючи автоматизоване високопродуктивне обладнання, виготовляють литі заготовки, які в подальшому застосовують у сільгоспмашинобудуванні, гідравліці, автомобілебудуванні. Нині тут працюють майже 190 робітників, а при збільшенні об’ємів виробництва є можливість працевлаштувати ще стільки ж. Варто зазначити, що ПрАТ "Металіт" – підприємство, яке не має аналогів в Україні за рівнем технологічного обладнання та оснащення.

В обласному центрі презентували новий ливарний завод

Вітаючи присутніх на презентації заводу, Сергій Кузьменко зазначив:

– Це великий успіх наших машинобудівників. Влада вітає такі ініціативи і надалі прикладатиме зусиль, щоб наші підприємства мали можливість створювати нові робочі місця, сплачувати податки, і таким чином реалізовувати соціальні програми на території нашої області.

Голова комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк подякував засновнику підприємства – голові наглядової ради ПрАТ "Ельворті Груп" Павлу Штутману та зазначив, що нині в парламенті опрацьовують антикризовий пакет законопроектів для української металургії.

– Завдання на майбутнє – розбудова потужного машинобудування: енергетичного, сільськогосподарського, транспортного. Треба, щоб галузь була забезпечене внутрішнім металом, щоб не експортувався за кордон металобрухт чи необроблений метал, а щоб успішно продавалася така високоякісна продукція, яку ми тут бачимо, – зазначив народний депутат. – Хочу запевнити вас у повній підтримці з боку профільного комітету.

В обласному центрі презентували новий ливарний завод

Після урочистостей учасники презентації побували в цехах ливарного заводу, оглянули обладнання та ознайомилися з технологією і етапами виробництва. У перспективі заводу, за словами Павла Штутмана, постачання ливарної продукції в інші країни.

"ВК" у PDF