---
Влада

Задля безпеки дорожнього руху

Задля безпеки дорожнього руху
В Україні може бути створене Національне агентство з питань організації та безпеки дорожнього руху. Відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи державного управління у сфері організації та безпеки дорожнього руху» зареєстровано у Верховній Раді України.
Серед авторів проекту – народний депутат групи «Воля народу», член парламентського комітету з питань транспорту Юрій Шаповалов.

Як зазначають розробники законопроекту, ключовою проблемою безпеки дорожнього руху в України є відсутність належної координації діяльності між державними органами у цій сфері. Передбачається, що новий орган відповідатиме за координацію діяльності центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Для цього буде реорганізовано частину структури центральних органів виконавчої влади, задіяних у питання забезпечення безпеки дорожнього руху, а їхні повноваження перейдуть до єдиного органу.

Як відомо, Україна має надзвичайно низькі показники безпеки дорожнього руху. За даними Управління безпеки дорожнього руху МВС, протягом 2015 року в Україні трапилося 134 193 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких загинули 4483 особи, травмовано 32 395 осіб. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я рівень смертності від дорожньо-транспортних пригод в Україні складає 12 осіб на 100 тисяч населення, що удвічі перевищує середній показник країн Європейського Союзу.

Розробники законопроекту сподіваються, що створення Національного агентства з питань організації та безпеки дорожнього руху допоможе забезпечити належну координацію повноважень держави та покращити управління сферою дорожнього руху.

"ВК" у PDF