Світловодський район
Влада

Дмитро Дмитришин, Микола Дема, Микита Письменний – з портфелями

У понеділок, 28 березня на ранковій нараді у Світловодського міського голови Валентина Козярчука, як завжди, підбивали підсумки тижня, що минув.
Господарюйте, як вдома

Це був головна настанова міського голови щодо витрат з міського бюджету. "Де можна зменшити витрати, зменшуйте. Працюйте на упередження!" — закликав Валентин Козярчук керівників "бюджетних" установ.

А звертаючись до начальника управління освіти Геннадія Френкеля, просив ініціювати процес скорочення витрат знизу. Мова йшла про "довгобуд" біля школи №1, на охорону якого потрібно 150 тис. грн. на рік, утримання окремих будівель позашкільних закладів. Наталія Яременко — начальник фінансового управління говорила відверто: "Не майте ніяких ілюзій щодо додаткових коштів з бюджету, якщо вам не вистачить на заробітну плату чи енергоносії до кінця року. Передивіться кошториси, не поспішайте підписувати рахунки за тепло, якщо сума перевищена вдвічі… Аналізуйте ситуацію зараз."

Дмитришин — гендиректор, СПТУ — з грошима

Це результат двох поїздок міського голови до Києва і Кіровограда. В Києві вдалося достукатися до Міністерства юстиції. На заяву щодо незаконної реєстрації гендиректором СП ТОВ "Світловодськпобут" Володимира Михайлика зреагували і 25 березня в держреєстрі знову фігурує Дмитро Дмитришин. "Але це наша тимчасова перемога. Де-факто — протокол Михайлика — підробка, з приводу цього поліція ніяких дій не вчиняє, хоча заява написана, кримінальну справу відкрито і… закрито", — констатував Валентин Козярчук. З метою вплинути на обласну раду щодо виділення коштів на утримання СПТУ №5, міський голова взяв участь в черговій сесії обласної ради 25 березня. Результат такий — 1628,6 тис. грн. виділено зі стабілізаційної дотації державного бюджету. Між тим, слабка активність депутатів обласної ради від Світловодська щодо лобіювання інтересів міста дуже здивувала Валентина Козярчука.

Микола Дема буде керівником КП "Добробут"

"Заходе новий керівник — Микола Дема", — сказав міський голова. Тепер він буде опікуватися проблемними гуртожитками за адресами: вул. Героїв України, 67, Приморська, 38 та Приморська, 74. А начальник відділу аудиту Тертишникова доповіла, що саме зараз відділ займається перевіркою гуртожитків. Стан більшої їх частини — незадовільний, все розбито і потрощено. В підвалах і не тільки — звалища сміття. В деякі секції зайти неможливо, не відкривають двері. Всі гуртожитки нагадують помешкання безхатченків. Завдання відділу аудиту — проаналізувати фінансовий стан підприємства, з’ясувати скільки вільних кімнат є у кожному гуртожитку, скільки боржників тощо.

Микита Письменний — директор КП "Житлосвіт 2012"

"З 22 березня Микиту Павловича Письменного поновлено на посаді директора КП "Житлосвіт 2012" за рішенням суду. Ми поспілкувалися, знайшли спільну мову щодо реформи ЖКГ, сподіваюсь, що будемо разом йти вперед", — повідомив Валентин Козярчук.

Криміногенна ситуація ускладнюється

До такого висновку дійшов начальник міського відділу поліції Андрій Гулий і навів деякі аргументи. В місцях позбавлення волі Кіровоградської області перебуває 2,5 тис. громадян, з них 660 найближчим часом буде звільнено згідно закону. Затримані нещодавно крадії — грузини звільнені судом з-під варти під заставу у 165 тис. грн. Розбійний напад стався в Світловодському районі 28 березня. Троє в масках пограбували вночі пенсіонера з села Захарівки і зникли у невідомому напрямку. Штати поліції скорочено, крім того, вони не укомплектовані. Наприклад, потрібні троє слідчих, а заяв від бажаючих розкривати злочини немає. Начальник поліції рекомендує встановлювати сигналізацію на помешкання, за 4 хвилини охорона буде біля ваших дверей у разі спроби зловмисниками відкрити квартиру.

Світловодські діти — найталановитіші

Геннадій Френкель доповів, що 6 учнів шкіл міста взяли участь у Всеукраїнських олімпіадах, 1 дитина посіла 3 місце. Надія Клокар — начальник управління культури і туризму тішилася результатами фестивалю "Театральна весна Кіровоградщини" і перемогою учнів музичної школи в різних конкурсах. Неля Брусенцева — начальник управління молоді і спорту раділа перемогам наших спортсменів. (Про кожну подію напишемо окремо). Валентин Козярчук підсумував ці позитивні новини: "Ми приречені бути багатими і успішними!"

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF