---
Влада

Незабаром реєстрацію місця проживання громадян здійснюватимуть органи місцевого самоврядування

Незабаром реєстрацію місця проживання громадян здійснюватимуть органи місцевого самоврядування
Питання децентралізації надання адміністративних послуг, зокрема готовність органів місцевого самоврядування здійснювати реєстрацію місця проживання громадян проаналізували під час наради в облдержадміністрації.
На початку наради заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова нагадала, що відповідно до законодавства, з 4 квітня 2016 року реєстрацію місця проживання громадян, а також ведення відповідних реєстрів, здійснюватимуть сільські, селищні та міські ради. На початку цього року, під час наради в облдержадміністрації, між виконавцями Закону було розподілено завдання, відповідно до яких, місцеві ради повинні були визначити органи, до компетенції яких буде внесено реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання громадян, а також утворити комісії з питання прийому-передачі відповідних реєстраційних карток від органів державної міграційної служби.

Про результати роботи поінформувала директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Ніна Рахуба. За її словами, станом на 25 березня 2016 року відповідні органи реєстрації створені на території міст Кіровограда, Олександрії, Знам'янки, Світловодська, а також на території усіх органів місцевого самоврядування 14 районів області. Місцевими радами 17 районів Кіровоградщини та 4 міст обласного значення було створено комісії із прийому-передачі реєстраційних картотек від органів державної міграційної служби.

Про причини затримок із утворенням органів реєстрації та створення комісій з прийому-передачі картотек доповіли представники районів - аутсайдерів: Гайворонського, Знам'янського, Кіровоградського, Новгородківського, Новоархангельського, Новомиргородського, Устинівського тощо. Під час доповідей керівники усіх районів запевнили, що повноваження з реєстрації місця проживання громадян та зняття з реєстрації місця проживання будуть передані органам місцевого самоврядування у строки, визначені законодавством.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF