---
Влада

Аби не допустити в країні екологічної катастрофи

Аби не допустити в країні екологічної катастрофи
Народний депутат із групи "Воля народу" Андрій Немировський ініціює законопроект, який посилить відповідальність за незаконну вирубку лісу або будь-які інші дії, що загрожують водним, лісовим чи земельним ресурсам.
Про це політик повідомив на своїй сторінці на facebook.

"Громадськість б’є на сполох – останнім часом в новинах засобах масової інформації вже звичайною «нормою» стали незаконні вирубки лісу, лісопосадок, видобування корисних копалин, піску та бурштину, тощо, на території України без наявності відповідних дозвільних документів, чим завдають нашій Державі значної шкоди - це загрожує екологічною катастрофою, що матиме незворотні наслідки для країни, її національної безпеки та для наших майбутніх поколінь", - написав він.

Як приклад, зауважив А.Немировський, вирубки лісу та лісопосадок тягнуть за собою негативні наслідки у вигляді підтоплень, зсувів ґрунту, які час від часу спостерігаються на території Західної України.

"Саме тому громадські активісти звернулись до мене як до народного депутата з проханням підготувати відповідний законопроект, в якому посилити відповідальність за незаконну вирубку лісу або будь-які інші дії, що загрожують водним, лісовим чи земельним ресурсам, з залученням до процесу його розробки науковців та фахівців з екологічного напрямку, з внесенням слушних пропозицій, що можуть бути застосовані на території України", - заявив парламентарій.

"Багато моїх колег намагаються боротись з цим свавіллям, тож буду просити долучитись і їх до цієї ініціативи", - підсумував він.

"ВК" у PDF