---
Влада

Щороку Україна втрачає на транзиті газу до 50 мільярдів доларів, - Євген Рибчинський

Щороку Україна втрачає на транзиті газу до 50 мільярдів доларів, - Євген Рибчинський
Україна – це країна, яка знаходиться між покупцем і споживачем газу, і вона повинна користатися своїм становищем. Таку думку в ефірі телеканалу «112» висловив народний депутат України, член групи «Воля народу» Євген Рибчинський.
За його словами, як посередник транзиту газу Україна мала б заробляти до 50 мільярдів доларів на рік. «Зараз ми заробляємо зовсім іншу суму через те, що до нас не дослухаються як до транзитера», – вважає Євген Рибчинський.

На переконання народного депутата, безпека вітчизняної ГТС є завданням національного масштабу, від якого напряму залежить безпека України як держави. «Поки не винайденого альтернативного джерела енергії, ми маємо берегти ГТС як зіницю ока», – наголосив він.

Євген Рибчинський також зазначив, що Україна завжди була багатовекторною державою, однак це не принесло їй зовнішньополітичної стабільності. «Багатовекторність зберігається і сьогодні – МВФ, Європа, США. В результаті ми робимо багато кроків, які нам диктують з-за кордону. До речі, зокрема, з тієї ж Європи, яка нас не хоче, і це теж треба розуміти», – застеріг він.

Член групи «Воля народу» також нагадав, що США знаходяться напередодні виборів Президента, результат яких матиме вплив на і Україну. «Треба дочекатися і зрозуміти, хто буде приймати рішення за океаном, і від того формувати стратегію своєї безпеки, в тому числі енергетичної», – резюмував він.

"ВК" у PDF