Олександрівський район
Влада

Виїзний прийом у Красносілці

Виїзний прийом у Красносілці
22 березня перший заступник голови Олесандрівської районної державної адміністрації Анатолій Каражбей разом з начальником відділу освіти райдержадміністрації Сергієм Тимком провели виїзний прийом громадян у селі Красносілці та Бандуровому.
Перед початком спілкування Анатолій Каражбей та Сергій Тимко оглянули місцевий НВК – комп’ютерний кабінет, спортзал, їдальню та інші кабінети.

На прийомі громадян на обговорення виносили дві основні теми – питання децентралізації та створення освітніх округів.

Виїзний прийом у Красносілці

Анатолій Каражбей проінформував усіх присутніх про процес введення реформи децентралізації та її переваги. Для прикладу він навів громади, які вже об’єднались – це Бобринецька, Маловисківська та Новоукраїнська. Тому Олександрівська громада зможе на прикладі інших уже об’єднаних територій побачити плюси децентралізації.

Про освітню реформу доповів Сергій Тимко. Він розповів, що на перспективу в Олександрівському районі планують зробити один освітній округ та п’ять навчально-виховних об’єднань, які будуть самостійними бюджетними установами, юридичними особами. Буде один головний навчальний заклад, а об’єднані навколо нього школи – філії. Так в Олександрівському районі планують створити Михайлівське навчально виховне об’єднання, до якого ввійдуть Лісівський, Підлісненський, Єлизаветградківський та Михайлівський навчальні заклади, Красносільське ( Вищеверещаківський, Цвітненський, Соснівський та Красносільський навчальні заклади), Красносілківське ( Голиківський, Кримківський, Ставидлянський, Родниківський та Красносілківський навчальні заклади) та два Олександрівські навчально-виховні об’єднання на базі першої та другої шкіл. До них ввійдуть навколишні села. У цьому році така модель освітньої реформи буде проходити лише етап юридичного оформлення.

Жителів сіл також цікавило питання підвезення дітей до школи, ремонту доріг та проблема відсутності скрапленого газу. На всі питання присутні отримати чіткі відповіді.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF