---
Влада

Губернатор провів засідання обласного оперативного штабу щодо вибуху в обласному центрі

Губернатор провів засідання обласного оперативного штабу щодо вибуху в обласному центрі
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів засідання обласного оперативного штабу для координації роботи щодо забезпечення безпеки громадян і захисту об’єктів інфраструктури області.
- Сьогодні непростий день, як в Україні так і в світі. Глава держави Петро Порошенко дав доручення у зв’язку із подіями в столиці Бельгії Брюселі посилити заходи безпеки в Україні. На жаль, у нас в обласному центрі також була надзвичайна ситуація, пов’язана із загрозою життю і здоров'ю людей, - так розпочав засідання голова ОДА.

Хронологію подій надзвичайної ситуації, що трапилася по вулиці Преображенській неподалік площі Б. Хмельницького близько 11.00 22 березня, надали представники силових відомств – головного управління СБУ в області, головного управління Національної поліції в області, управління ДСНС в області та обласної прокуратури.

Начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко повідомив: "За попередніми даними, близько 11-ої години на вулиці обласного центру здетонував невідомий пристрій, який був залишений в металевому баку для сміття. У результаті двоє осіб отримали травми та були доправлені до лікувального закладу.

Повідомлення про подію надійшло до поліції 22 березня об 11.05 від чергового УДСНС в області. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група ГУ Нацполіції області, фахівці вибухотехнічної служби, інших зацікавлених відомств.
Фрагменти вибухового пристрою відібрані для проведення спеціальних експертиз.

Працівники поліції з’ясовують усі обставини події. У даний час інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15 та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – замах на вбивство".

Про стан постраждалих інформував директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко: "Внаслідок вибуху постраждали двоє чоловіків 40 і 44 років. Обоє госпіталізовані до обласної лікарні і вже прооперовані. В одного із них травма черева і проникаюче пошкодження внутрішніх органів, наразі він перебуває у реанімації, його стан тяжкий, стабільний, але загрози життю немає. В іншого чоловіка – поранення обох стегон. Вся медична допомога їм надається безкоштовно".

Сергій Кузьменко доручив стежити за станом постраждалих і забезпечити надання їм належної медичної допомоги. Звертаючись до присутнього на засіданні штабу міського голови Кіровограда Андрія Райковича, голова ОДА просив проаналізувати збитки, завдані вибухом, і відпрацювати шляхи їх компенсації.

"ВК" у PDF