---
Влада

Ефективність застосування ЕМ-технологій у виробництві екологічно чистих продуктів обговорили в облдержадміністрації

Ефективність застосування ЕМ-технологій у виробництві екологічно чистих продуктів обговорили в облдержадміністрації
Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев зустрівся з генеральним менеджером "Європейського відділення EMRO" паном Джуном Мацумото.
Під час зустрічі посадовці, керівництво ТОВ "ЕМ-Україна", науковці та представники аграрного бізнесу обговорили проблему впровадження новітніх технологій на Кіровоградщині з метою ефективного розвитку екологічно чистого виробництва.

Варто зазначити, що рух ЕМ-технологій, заснованих на ефективних мікроорганізмах, які здатні очищати природу, було започатковано в Японії. Нині він активно поширюється світом.

На початку зустрічі Андрій Коломійцев подякував Джуну Мацумото за увагу до розвитку аграрного сектору Кіроворадщини та зауважив, що застосування новітніх технологій в нашій області є необхідним, оскільки за останні роки спостерігається зниження рівня родючості ґрунтів через виснаження та забруднення хімічними добривами. Саме тому сільгоспвиробники нашого регіону поступово відмовляються від застосування хімічних препаратів та запроваджують ЕМ-технології, засновані на використанні живих культур. Як наслідок, уже спостерігається збільшення урожайності та покращення структури ґрунту, а також поліпшення якості вирощеної продукції, яка стає екологічно чистою.

У свою чергу Джун Мацумото, який займається ЕМ-технологіями більше 15 років і нині працює в Німеччині, зазначив, що у світі значно зростає попит на органічну їжу, тому і підвищується попит на такі технології. Сьогодні 27 країн Європи успішно застосовують їх у тваринництві, рослинництві та екологічній галузі.

За словами генерального директора ТОВ "ЕМ-Україна" Руслана Горобця, зазначені технології почали застосовуватися в нашій країні у 2005 році. Нині компанією розроблено лінію препаратів на основі живих мікроорганізмів, багато з яких уже успішно протестовано. Перевага їх використання полягає у тому, що це безпечно, зручно, недорого та ефективно.

Науковці та аграрії Кіровоградщини обґрунтували науковий підхід стосовно використання ЕМ-технологій в нашій області, поділилися успішним досвідом їх застосування в приватному господарстві та результатами експериментів щодо очищення з їх допомогою стічних вод.

Після обговорення питань, заступник голови облдержадміністрації висловив сподівання, що співпраця з представництвом "Європейського відділення EMRO" продовжуватиметься, а новітні технології екологічно чистого виробництва Кіровоградщині активо застосовуватимуться.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF