Онуфріївський район
Влада

В Онуфріївському районі буде створено 3 навчально-виховних об'єднання

В Онуфріївському районі буде створено 3 навчально-виховних об'єднання
В облдержадміністрації триває робота обласної експертної групи з підготовки проекту перспективного плану створення на Кіровоградщині освітніх округів.
Під час сьогоднішнього засідання експертної групи під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка були проаналізовані напрацювання зі створення навчально-виховних об'єднань в Онуфріївському районі.

На сьогодні на території району функціонує 3 загальноосвітніх навчальних заклади, зокрема 4 НВК І-ІІІ ступенів, 6 ЗНЗ І-ІІІ ступенів, 2 НВК І-ІІ ступенів та 1 ЗНЗ І-ІІ ступенів, де загалом навчається більше 1600 учнів.

На базі зазначених освітніх закладів планується створити 1 освітній округ, до якого мають увійти 3 навчально-виховних об'єднання, а саме: Онуфріївське, Павлиське та Куцеволівське.

Створення подібної мережі передбачатиме підвезення до опорних шкіл близько тридцяти учнів. На даний час підвезення учнів та педагогічних працівників здійснюють 7 шкільних автобусів. Проте, актуальним залишається питання незадовільного стану доріг, що сполучають населені пункти району з опорними школами, а це 62 кілометри автошляхів, що потребують невідкладного ремонту.

Сергій Коваленко відзначив, що у ситуації, що склалася в освітній галузі територій, немає жодної альтернати навчально-виховним об'єднанням. Лише вони спроможні на сьогодні забезпечити організацію якісного навчально-виховного процесу та надання знань високого рівня.

Окрім того, посадовець вкотре наголосив, що соціальна захищеність педагогічних працівників залишається однією з головних вимог організації процесу модернізації загальної та середньої освіти. – В жодному разі мова не йде про так звану "оптимізацію" та звільнення педагогічних працівників. Усі педагоги мають бути забезпечені робочими місцями, жодний з них не повинен опинитися у Центрі зайнятості. Тим більше, що необхідні резерви для цього у територій є, – наголосив Сергій Коваленко.

"ВК" у PDF