---
Влада

Сергій Коваленко: Наступні вибори повинні пройти у спроможних громадах

Сергій Коваленко: Наступні вибори повинні пройти у спроможних громадах
Сьогодні в облдержадміністрації відбулось засідання обласної робочої групи з підготовки проекту Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.
Відкриваючи засідання, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко зазначив, що область виходить на завершальний етап формування перспективного плану спроможних громад. Він нагадав, що розпорядженням уряду затверджено перспективний план до якого увійшло 20 спроможних територіальних громад. Оскільки не всі громади, включені до перспективного плану, уряд визнав спроможними, обласна державна адміністрація продовжує роботу з підготовки пропозицій до Перспективного плану.

- Сьогодні ми плануємо формування громад, в яких після відповідних змін до Конституції України будуть проведені вибори, адже на часі заміна державних адміністрацій органами влади, керівництво яких буде обиратись громадою, – зазначив посадовець, – Не є секретом, що наступні вибори, відповідно до вимог часу, до позиції народу України та керівництва держави повинні пройти виключно у спроможних громадах.

Учасники засідання разом із членами районних робочих груп обговорили можливі зміни до плану формування територій громад кожного району області. В ході засідання було проаналізовано стан інфраструктури, самодостатність усіх територій.

Наостанок Сергій Коваленко закликав членів районних робочих груп не зволікати із поданням відповідних пропозицій, та разом з тим виважено підходити до їх формування, враховуючи соціально-економічні особливості територій.

"ВК" у PDF