---
Влада

У 2015 році облдержадміністрація працювала в умовах економії бюджетних коштів

У 2015 році облдержадміністрація працювала в умовах економії бюджетних коштів
Як ми вже повідомляли, 15 березня під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Світлани Лобанової відбулося публічне представлення звіту за 2015 рік про використання коштів державного бюджету на утримання облдержадміністрації.
За інформацією директора департаменту фінансів облдержадміністрації Сергія Шеремета, державну виконавчу владу в області минулого року здійснювали апарат і 17 структурних підрозділів облдержадміністрації та 21 райдержадміністрація. Для здійснення функціональних повноважень у регіоні облдержадміністрації урядом було доведено на 2015 рік граничну чисельність штатних одиниць у кількості 2680.

Але з метою раціонального використання бюджетних коштів, штатну чисельність працівників апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації восени минулого року було скорочено і на кінець року вона складала 2473 штатні одиниці. Однак фактично працювало лише 2249 осіб. Директор профільного департаменту також повідомив, що минулого року до облдержадміністрації надійшло майже 272 тисячі листів і доручень та було розроблено майже 25,5 тисяч розпоряджень. Зважаючи на це, навантаження на одного працівника склало 120 документів, а заплановано було – 96.

Що стосується, власне, використання коштів держбюджету на утримання облдержадміністрації, то у 2015 році усі структурні підрозділи облдержадміністрації та райдержадміністрацій продовжували працювати у режимі жорсткої економії. За словами Сергія Шеремета, видатки загального фонду у 2015 році склали 117 мільйонів 467 тисяч гривень, що є дещо менше (на 1,1%) у порівнянні з 2014 роком і пов’язано з перерозподілом коштів для забезпечення обороноздатності держави. Значно скоротилися видатки спеціального фонду (на 68,8% порівняно з позаминулим роком) і склали 2 мільйони 609 тисяч гривень. Таким чином, витрати на утримання 1 штатної одиниці склали 51,9 тисяч гривень. Серед позитиву Сергій Шеремет відзначив погашення у 2015 році кредиторської заборгованості минулих років у повному обсязі.

Стосовно структури видатків відзначено, що заробітна плата з нарахуваннями склала 91,5% від загальної суми, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв було спрямовано 5,3%, а решту 3,2% - на інші видатки. Фактична середня зарплата одного працівника у 2015 році склала 2927 гривень. Директор профільного департаменту звернув увагу, що вона практично не змінилася і є нижчою, ніж у середньому по області.

У 2015 році облдержадміністрація працювала в умовах економії бюджетних коштів

На придбання товарів і послуг було спрямовано 3 мільйони 564,5 тисяч гривень, 12% з яких було направлено на погашення кредиторської заборгованості. Решта суми освоєна на оплату послуг зв’язку, придбання бензину, запчастин та оплату транспортних послуг. Видатки на відрядження працівників облдержадміністрації склали 177,3 тисячі гривень. А на оплату комунальних послуг та енергоносіїв минулого року спрямовано 6 мільйонів 258 тисяч гривень, що на 21,1% більше, ніж у 2014 році.

Підсумовуючи свій виступ, Сергій Шеремет зазначив, що у 2016 році облдержадміністрація продовжує працювати в умовах ще більш жорсткої економії бюджетних коштів. Серед пріоритетів залишається виплата зарплат та сплата за використані енергоносії.

"ВК" у PDF