---
Влада

Інформувати вчасно про спожиті газ та електроенергію – в інтересах споживачів

На цьому під час апаратної наради наголосив перший заступник голови правління "Кіровоградоблгаз" Андрій Петровський.
Зокрема, він відзначив, що на сьогодні Національна комісія з регулювання питання електроенергетики (НКРЕ) у рамках реформування нафтогазового комплексу України прийняла низку постанов, відповідно до яких впроваджено нові договірні відносини між споживачами та постачальниками послуг (розподільчі підприємства).

Зокрема, був затверджений типовий договір щодо розподілу природного газу, відповідно до якого, починаючи з 1 січня 2016 року передбачається інформування споживачами щомісяця газорозподільчого підприємства (Кіровоградоблгаз) про фактичні обсяги спожитого ними газу.

– З тим, аби забезпечити належне документальне оформлення транспортованого газу, споживачі мають зафіксувати показники лічильника і станом з першого по п’яте число наступного місяця поінформувати про фактичні обсяги спожитого газу. Зробити це громадяни можуть зателефонувавши за номерами, що вказані на абонентських книжках, а також через особистий кабінет на веб-сайті Обленерго, або через електронну пошту, – відзначив посадовець.

Про показники лічильника кожен споживач може поінформувати також безпосередньо через інформаційний кіоск, що розташований у приміщенні ВАТ "Кіровоградгаз", або надати інформацію на паперовому носії у довідкову службу газопостачального підприємства.
Андрій Петровський запевнив, що у споживачів не має бути жодних причин для хвилювань, в разі, якщо їм з будь-яких причин не вдасться надати необхідну інформацію. У цьому випадку жодних фінансових санкцій відносно абонентів законодавством не передбачено. Проте, зазначена вимога, у першу чергу впроваджена в інтересах споживачів, з тим, аби уникнути будь-яких розбіжностей у нарахуваннях.

Стосовно інформування абонентами щодо спожитої електроенергії, то за словами представника Облненерго, з цією метою на підприємстві цілодобово працює call-центр, куди громадяни можуть зателефонувати за міським та двома мобільними номерами та надати підприємству відповідну інформацію.

"ВК" у PDF