Олександрівський район
Влада

У Держгеокадастрі знаходиться більше 70 заяв від учасників АТО з Олександрівського району

У Держгеокадастрі знаходиться більше 70 заяв від учасників АТО з Олександрівського району
14 березня у залі засідань райдержадміністрації голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств.
Участь в нараді взяв голова районної ради Григорій Гончаренко.

На нараді виконуючий обов’язки начальника відділу Держгеокадастру в Олександрівському районі Олександр Чернов доповів про стан надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції та сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції по Олександрівському району.

За його словами, до відділу Держгеокадастру в Олександрівському районі від учасників антитерористичної операції та сімей загиблих воїнів надійшло 366 заяв про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства.

Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області прийнято 159 наказів про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення 162 земельних ділянок у власність та користування на загальну площу 326,29 га, з них:

– відділом погоджено 53 проекти землеустрою та зареєстровано 56 земельних ділянок у Державному земельному кадастрі;

– у власність надано 17 ділянок загальною площею 31,95 га для ведення особистого селянського господарства.

На розгляді у Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області знаходиться 74 заяви учасників АТО.

Станом на 12 березня 2016 відділом опрацьовується 133 заяви, а саме формуються відомості із Державного земельного кадастру щодо запитуваних земельних ділянок із викопіюваннями з індексної кадастрової карти (плани) на яких орієнтовно відображаються запитувані земельні ділянки. Після їх поетапного опрацювання заяви передаються до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Слід зазначити, що є непоодинокі випадки коли учасникам АТО виділяються земельні ділянки із великих масивів за рахунок раніше сформованих земельних ділянок на які присвоєно кадастрові номери. Тобто при Державній реєстрації земельної ділянки у Національній кадастровій системі виникає проблема, а саме всі земельні ділянки які утворюються в результаті поділу повинні реєструватись одномоментно.

Таким чином по окремим розробленим проектам землеустрою учасників АТО не має можливості зареєструвати ділянку у визначений законодавством термін і необхідно чекати надходження інших проектів по земельній ділянці яка ділиться.

Тому, відділом вживаються заходи щодо налагодження взаємодії із розробниками проектно-технічної документації в частині формування матеріалів поділу та пришвидшення надходження по таким ділянкам до відділу.

Про зміни порядку оплати послуг ПАТ “Олександрівський РЕМ” та Олександрівським управлінням експлуатації газового господарства населенням району на нараді інформували заступник начальника “Олександрівський РЕМ” ВАТ “Кіровоградобленерго” Олег Зіноватий та начальник служби обліку Олександрівського управління експлуатації газового господарства Тетяна Дон.

За результатами наради дано відповідні доручення.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF