Світловодський район
Влада

Надання земельних ділянок учасникам АТО - пріоритетне завдання райдержадміністрації

Надання земельних ділянок учасникам АТО - пріоритетне завдання райдержадміністрації
1 березня, Сергій Твердовський провів нараду з керівниками окремих структурних підрозділів РДА з питання щодо виділення земельних ділянок учасникам антитерористичній операції на сході України.
На нараді були також присутні перший заступник голови РДА Володимир Похілов, в.о. начальника управління Держгеокадастру Ірина Запорожцева, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), радник голови РДА з питань надання допомоги учасникам АТО, керівник громадської організації "Іволга", депутат Кіровоградської обласної ради Дарія Ільїна, начальник управління соціального захисту населення РДА Ольга Лотфуліна та директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олександр Сідельніков.

Надання земельних ділянок учасникам АТО - пріоритетне завдання райдержадміністрації

Торкнувшись питання соціального захисту військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України, Сергій Сергійович наголосив, що питання щодо виділення їм земельних ділянок на сьогодні є одним із пріоритетних для влади.

Крім того, очільник району нагадав про нещодавні зміні у керівництві обласного управління Держгеокадастру, а також про звільнення з займаних посад більше десяти керівників районних підрозділів Держгеокадастру, де не належному рівні вирішувалося питання щодо виділення та оформлення земельних ділянок учасникам АТО.

На нараді виступила Ірина Запорожцева яка доповіла про кількість поданих заяв учасниками бойових дій на сході України на виділення земельних ділянок, з яких 86 заявника отримали відмови з різних причин. Станом на 01 березня 2016 року повторно вже подали 56 заяви та вони передані до обласного Управління Держгеокадастру, 26 заявника повторно поки що не подали заяви (три заявника мають зауваження до проектів, один заявник помер). Всього 110 учасника АТО отримали накази про надання земельних ділянок.

Сергій Сергійович відмітив, що це є гарним сигналом, та наголосив, що пріоритетним завданням районної державної адміністрації надалі залишається надання можливості учасниками бойових дій безперешкодно та у чітко визначені законодавством терміни отримувати призначені земельні ділянки.

"ВК" у PDF