Світловодський район
Влада

Другий виконком поспіль має жіноче лице

Другий виконком поспіль має жіноче лице
Після того, як депутати міськради на своїх сесіях обрали заступником міського голови з питань ЖКГ Анну Нестеренко (14 січня), а 18 лютого — першим заступником міського голови Олену Балюк, їхній безпосередній начальник та мер всіх нас Валентин Козярчук нарешті остаточно скинув з себе важку ношу узурпатора влади мимоволі і дозволив собі піти у відпустку.
Через це вже на двох щотижневих засіданнях міськвиконкому — 5 лютого і вчора головували Нестеренко й Балюк відповідно…

Другий виконком поспіль має жіноче лице

Розпочалося ж засідання (вчорашнє) з питань Служби у справах дітей. Її начальник Олена Литвиненко, озвучуючи міську Програму розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не оминула похвалися позитивними щодо цього показниками минулого року: 93,5% діток-сиріт та покинутими поганими батьками (чи відібраними у них), замість дитячих будинків, влаштовано до прийомних сімей (по області цей показник склав 91%). Балюк поцікавилася статистикою цього року — даних, поки що, немає відповіла Литвиненко, єдине, що їй відомо, так це те, що наразі трійко таких діток позбавлених батьківського піклування чекають на вирішення своєї долі.

Другий виконком поспіль має жіноче лице

Далі Нестеренко, вносячи зміни до складу Адміністративної комісії, зазначила, що ці зміни сьогодні вкрай актуальні — цілі стоси протоколів по адміністративним порушення накопичились у неї в кабінеті… А зміни, в принципі, дріб’язкові: за минулої каденції виконкому, її очолював тодішній начальник загального відділу Роман Домбровський, що нині очолює районну раду, відтепер її очолюватиме пані Анна… Урядники, з огляду на курс мера на пошук внутрішніх резервів наповнення міського бюджету, без зайвих обговорень затвердили новий склад комісії, яка, на відміну від попереднього (котенківського), має інтенсифікувати штрафування підприємців, які не покосили траву біля своїх крамниць або розвели довкола них безлад, громадян, які курили у громадських місцях чи мимо урни недопалки кидали тощо.

Ще більш доленосне для життєдіяльності міста рішення затвердили урядники з подання все тієї ж головної комунальниці — віднині КП "Житлосервіс-2012", шляхом передачі йому житлового фонду, що знаходиться на балансі іншого КП — "Житлосвіт-2012", стає єдиним у Світловодську балансоутримувачем житлового фонду… Як відомо, опісля ліквідації у 2012 році попередником Козярчука Юрієм Котенком п’яти ЖЕКів, на їхніх базах і постали ці два комунальні підприємства. Відтепер місто ще більше наблизилось до реалізації козярчуківського бачення (щоправда, й Котенко силився зробити щось подібне) реформування житлово-комунального господарства — до створення такого собі супер-ЖЕКу або Управляючої компанії, яка і житловий фонд утримуватиме, і квартплату на своїх рахунках акумулюватиме, і з надавачами комунальних послуг визначатиметься. Хоча, для такого рішення урядників була більш прозаїчна причина про яку змушений був повідомити колег-виконкомівців та соратник Козярчука Юрій Мєдвєдєв: працівники "Житлосервісу" вже тривалий час не отримують зарплати, бо вся квартплата спрямовується виключно на рахунки "Житлосвіту" (чому у "Житлосервіса" своїх рахунків забракло — він не пояснив). А вони (рахунки "Житлосвіту"), доповнила Нестеренко, з понеділка 29 лютого (з якогось дива) будуть заблоковані. Та ще й Обленерго попередило: з 4 березня струм у нежитлових приміщеннях "Житлосвіту" буде відключено.

"Але боргів у нього, поки що, немає", — браво відчеканила вона.

Другий виконком поспіль має жіноче лице

Виходячи з цього, було утворено комісію на чолі з нею, яка має проконтролювати бездоганність цієї передачі у строк до 10 березня.

Потім настала черга начальника відділу внутрішнього аудиту та контролю Наталії Тертишнікової… Сей відділ вповні можна вважати дітищем нашого градоначальника, який прагне до тотального контролю за надходженням та використанням бюджетних коштів… Таким чином, з подання начальниці цього відділу, виконкомівці затвердили Порядок, згідно якого він плануватиме свою роботу. (От тепер-то, "тіньовики" та казнокради кляті, начувайтесь!).

Другий виконком поспіль має жіноче лице

А у блоці питань УЖКГ, які озвучував заступник начальника цього управління Віктор Боровський вирішували доцільність знесення шістьох сухостійних дерев та одного торговельного павільйону. Але спочатку про дерева, точніше, про назви вулиць, на яких вони засохли — Героїв України (колишня Лєніна) і Пам’яті Героїв. (Стара назва вулиці у порядку денному не уточнюється — сухе дерево знаходиться, цитуємо дослівно: "в районі вулиць Конько та Пам’яті Героїв". Хоча не виключається, що у документ вкралася помилка, бо там, начебто, замість вул. Комсомольської, з’явилась вул. Героїв Чорнобиля, прим. авт.)… Це, напевне, той випадок, коли краще би було аби нові назви (декомунізовані) затверджували "чужинці" з Києва, аніж наша "рідна" Топонімічна комісія. Яких в біса героїв мали на увазі ці гожі топонімісти!? Якщо за посиланням "Герої України" зайти у "Вікіпедію" — там стільки виродків можна відшукати, нагороджених цим високим званням, що й ну. А далі, "прівєт" —- відразу Пам’яті Героїв. По-перше, знов таки, яких героїв? А по-друге, що ж то воно виходить: якщо герой, значить, обов’язково — мертвий? Від логіки мислення топонімістів аж моторошно стає… Та виконкомівці навіть на це й уваги не звернули, схоже, змирились. Лише трішки погомоніли стосовно нових насаджень замість знесених дерев та щодо вартості цих самих знесень — щоби дешевше воно (знесення) обходилось.

Другий виконком поспіль має жіноче лице

Ну, а павільйоном на Героїв України, який також треба знести, виявилась "самовільна" будочка біля паркану ЦРЛ на Обеліску, де торгують квітами. Але, щоб її знести, та так, щоб у її власників не було жодних підстав для оскарження дій влади — треба як слід обмізкувати. Задля цього це питання вирішено відправити на доопрацювання.

Головний архітектор Сергій Батяшов переконував виконкомівців відтермінувати проведення конкурсу на проект того, що має бути на місці лєнінського постаменту на центральній площі. Нагадаємо, на одному з виконкомів архітектор отримав "накачку" від мера за розтягнутість у часі цього конкурсу: он по пам’ятнику Бичку біля "ВК і К" — від проектування до встановлення — все було вирішено за лічені дні, зауважив тоді Козярчук. Та, все ж, Батяшов ризикнув — з причини козярчуківської відпустки, а мер є головою тої комісії (між іншим, у її складі практично ті самі "комісари", що вулиці перейменовували), він просив перенести кінцевий конкурсний термін з 10-го на 25 березня. Прохання задовольнили.

Другий виконком поспіль має жіноче лице

А на завершення засідання внесли персональні зміни до ще однієї комісії — з питань забезпечення своєчасної виплати та погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат. Дані зміни озвучувала Інна Попович, яка, з обранням Балюк на віце-мера, очолила управління соцзахисту населення. Щоправда, в іпостасі виконуючої обов’язки начальника. Та то — поки що.

Другий виконком поспіль має жіноче лице

"ВК" у PDF