Світловодський район
Влада

Заступник голови облдержадміністрації провів особистий виїзний прийом у Світловодському районі

Заступник голови облдержадміністрації провів особистий виїзний прийом у Світловодському районі
23 лютого Андрій Коломійцев провів особистий виїзний прийом у Світловодському районі.
Участь у прийомі також взяли: голова районної державної адміністрації Сергій Твердовський, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Орленко, заступник голови районної державної адміністрації Володимир Похілов.

Заступник голови облдержадміністрації провів особистий виїзний прийом у Світловодському районі

Представники окремих структурних підрозділів Кіровоградської обласної державної адміністрації перебували на скайп-зв'язку.
На особистому прийомі у Андрія Олександровича побувало 10 жителів Світловодського району. Вони звернулися із питаннями, які наразі для них є нагальними.

Так, житель с. Золотарівка запропонував своє бачення об'єднаної територіальної громади. Він вважає, що для збереження національної меншини (російської громади) доцільно утворити Микільську громаду (с. Микільське, с. Золотарівка та с.Бугроватка). На що Андрій Олександрович зазначив, що у новоствореній об’єднаній громаді якість та доступність публічних послуг, що надаються в територіальній громаді, не можуть бути нижчими, ніж до об’єднання. Питання може бути вирішеним при дотриманні зазначеної норми. Він також повідомив, що при розробці статуту об’єднаної громади (у випадку об"єднання м. Світловодська і сіл району в одну громаду), кожна сільська громада може надати свої пропозиції для внесення до Статуту.

Жителі с.Свердлівка Павлівської сільської ради, депутати місцевих рад, звернулися з болючим для жителів питанням – функціонування міського сміттєзвалища. Представники громади повідомили, що з часу отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою Світловодським міським комунальним підприємством "Комбінат комунальних послуг", для благоустрою сміттєзвалища нічого не зроблено. Проект не розроблено, договір не укладено, оренда не сплачується, назріває екологічна катастрофа: сміттєзвалище періодично горить, забруднюються стічні води. На глибині 12 м вода для споживання не придатна – дуже забруднена гербіцидами, аміаком і іншими шкідливими речовинами. Андрій Олександрович зазначив, що дане питання треба вирішувати спільно із Світловодською міською владою, з"ясувати їхні наміри, чи будуть розробляти проект і облаштовувати сміттєзвалище згідно з екологічними нормами, чи будуть переходити на обслуговування у м. Кременчук.

Голова районної державної адміністрації Сергій Твердовський відразу дав доручення своєму першому заступнику Сергію Орленку тримати на особистому контролі дане питання та невідкладно провести спільну нараду із представниками Світловодського міськвиконкому.

Також на прийомі прозвучало прохання від жителів с. Свердлівка Павлівської сільської ради щодо виділення коштів для очистки дренажного каналу з відведення паводкових вод. Андрій Олександрович зазначив, що без відповідної роботи, проведеної на території Полтавської області та м. Світловодськ результату досягти неможливо, а тому він дасть доручення відповідним структурам звернутись з пропозиціями щодо проведення робіт по очистці дренажу до представників Полтавської виконавчої влади та Світловодської міської влади, а до Кіровоградського обласного управління водних ресурсів - щоб при розробці проектів на поточний рік врахували виділення коштів на очистку зазначеного каналу.

Ще одним проханням представників Павлівської громади було надати допомогу у вирішенні питання щодо ремонту дороги, яка знаходиться у с. Павлівка (вул. Кутузова) та перебуває на балансі Служби автомобільних доріг в Кіровоградській області. З місцевого бюджету на ремонт даної дороги вже використано 200 тис.грн.

Андрій Олександрович зазначив, що в Україні зараз дуже складне становище і в першу чергу виділяються кошти на ремонт доріг державного значення, потім – місцевого. Повідомив, що необхідно, щоб пропозиція по ремонту даної дороги була включена до плану ремонту доріг і звернувся з розумінням поставитися до даної проблеми у такий непростий для країни час та, по можливості, вирішити питання співфінансування ремонту зазначеної дороги зі Службою автомобільних доріг з місцевого бюджету.

Під час прийому було розглянуто питання щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО на території Подорожненської сільської ради.

Андрій Олександрович запевнив, що візьме вирішення даного питання під особистий контроль.
Звернулися на прийомі і жителі с. Велика Андрусівка, у яких виникли спірні питання щодо розірвання договорів оренди землі у зв’язку з отриманням заявниками, як власниками земельних ділянок, витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Андрій Олександрович зазначив, що спочатку заявникам необхідно офіційно повідомити орендарів про набуття ними права власності, потім визнати через суд, що договори оренди розірвані, а потім разом із правоохоронними органами вилучати землю.

Також на прийомі від жителів району прозвучали пропозиції:

- збільшити кількість годин з військово-патріотичного виховання школярів з 1 год. на тиждень до 2 год. на тиждень. Викладачами призначати по можливості, військових, а не вчителів фізкультури;

- надати матеріальну підтримку для розвитку хортингу в районі, ввести цю комплексну систему фізичної підготовки для дітей та юнацтва в загальноосвітню шкільну програму;

- забезпечити місцеві адміністрації та ради, лікарні пакетами мобільного зв"язку, щоб громадяни не телефонували із мобільних на стаціонарні телефони, оскільки це дорого, а у більшості мешканців стаціонарних телефонів немає, користуються лише мобільними;

- відремонтувати дорогу від каналу Дніпро-Інгулець до с.Золотарівка, та надати їй статус дороги державного значення. На сьогоднішній день дана дорога – є місцевою, 5км цієї дороги – це ґрунтовка;

- змінити маршрути автобусів "7" і "2а" у м. Світловодську таким чином, щоб вони проходили та мали зупинку біля відділення Пенсійного фонду (це питання відноситься до компетенції Світловодської міської ради про що заявнику було повідомлено).

"ВК" у PDF