---
Влада

Території області візьмуть шефство над військовими частинами

Території області візьмуть шефство над військовими частинами
Про це під час сьогоднішньої апаратної наради повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко.
– Перед органами місцевої влади Президент України поставив ключове завдання – забезпечити всебічну допомогу представникам Збройних Сил України, які дислокуються на відповідних територіях. Насамперед, це стосується вирішення соціально-побутових проблем військових. Саме тому, налагодження тісної співпраці між органами місцевої влади та військовими на сьогодні є вкрай важливим завданням, – наголосив очільник області.

– Кіровоградщина має давні традиції у наданні шефської допомоги військовим підрозділам, але з початком збройного конфлікту це питання набуло особливої актуальності. Впродовж двох років органами місцевого самоврядування області, з бюджетів різних рівнів, а також за рахунок благодійних внесків було зібрано майже 30 млн. грн. на підтримку Збройних Сил України, – наголосив голова облдержадміністрації.

За словами Сергія Кузьменка, відтепер, аби забезпечити належний рівень підтримки військових, кожна з територій області буде закріплена за конкретними військовими частинами та надаватиме їм шефську допомогу.

– Найближчим часом керівники територій мають зустрітися з командирами місцевих військових частин, аби визначити рівень допомоги, що потребують наші військові, – відзначив посадовець.

Сергій Кузьменко висловив сподівання, що подібна співпраця матиме двосторонній характер, і військові, у свою чергу, також допоможуть у налагоджені якісної військової підготовки та патріотичного виховання підростаючого покоління у навчальних закладах області.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF