---
Влада

Сергій Кузьменко зустрінеться із учасниками АТО, які брали участь в акції протесту проти обласного Держгеокадастру

Сергій Кузьменко зустрінеться із учасниками АТО, які брали участь в акції протесту проти обласного Держгеокадастру
Сьогодні, під час апаратної наради, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко прокоментував кадрові зміни в обласному Держгеокадастрі і очікувані у зв’язку із цим зміни у роботі цієї структури.
- Минуло вже 2 тижні від зміни керівника обласного Держгеокадастру, де протягом 2-ох місяців не приймалися рішення про виділення землі учасникам АТО, що призвело до критичної точки у настроях військових, які вийшли на акцію протесту. Я інформував про ситуацію і Кабінет Міністрів України, і Адміністрацію Президента – дяка віце-прем'єр-міністру Геннадію Зубку за швидку реакцію. Сподіваюсь, що зі зміною керівництва обласного управління Держгеокадастру, ситуація зміниться докорінно, - зазначив Сергій Кузьменко.

- Державна влада, обласна державна адміністрація налаштовані виконати усі взяті на себе зобов’язання щодо соціального захисту учасників АТО, - наголосив далі Сергій Кузьменко.

Також голова ОДА повідомив, що він планує особисто зустрітися із учасниками АТО, які мітингували проти обласного Держгеокадастру, це здебільшого жителі Новомиргородського району, відтак очільник області планує сам з робочою поїздкою відвідати район. При цьому Сергій Кузьменко зауважив, що він неприємно здивований тим фактом, що проблемні питання військових не вирішувались на рівні Новомиргородського району, і вони були змушені виходити з ними на рівень області.

Окремо Сергій Кузьменко звернувся до обласного військового комісаріату і закликав разом із управлінням Держгеокадастру не допустити реалізацію тіньових схем в області за рахунок учасників АТО.

- Ми не дозволимо використовувати учасників АТО для реалізації певних тіньових схем і не допустимо соціальної напруги. Військовому комісаріату разом із Держгеокадастром необхідно чітко контролювати розгляд заяв про виділення землі. Кіровоградські чорноземи мають отримувати наші захисники, які були мобілізовані із області. Для нас усі учасники АТО – герої, але ми не в змозі забезпечити землею військових із інших областей, - підкреслив Сергій Кузьменко.

"ВК" у PDF