Знам’янський район
Влада

Продуктивність роботи, важливість рішень

Продуктивність роботи, важливість рішень
16 лютого у залі засідань райради відбулася п’ята сесія районної ради сьомого скликання. Багато важливих рішень було розглянуто і прийнято депутатським корпусом, окремі з них стануть знаковими для різних сфер життя.
Дідівські методи роботи поліції застаріли

Під час засідання комісій депутатського корпусу райради заслухали першого заступника начальника міського відділу поліції Олега Клименка, який розгорнуто познайомив присутніх з проектом рішення «Про затвердження районної комплексної програми протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку на 2016-2020 роки.» Виступаючий зазначив: «У Знам’янському районі, у зв’язку із загальними подіями в державі, зросла криміногенна ситуація, збільшилась кількість майнових злочинів, пограбувань, шахрайства, незаконних заволодінь транспортом.» Поліція має наміри перейти на сучасні методи контролю правопорушень, встановити камери відеоспостереження на автошляхах біля населених пунктів с. Диківка, с. Дмитрівка, с. Суботці, с. Петрове. Для цього потрібні кошти і немалі, близько 500 тис. грн. Олег Клименко додав: «На жаль, на сьогодні поліція працює ще дідівськими методами. У нас недостатня кількість машин, одна на 20 дільничних. У окремих сільських радах району немає навіть кабінету для роботи дільничного. На п’ять років впровадження запропонованої для розгляду програми необхідно 1 млн. 265 тис. грн., скільки коштів буде виділено не з районного бюджету, а з інших джерел, наразі не відомо, адже національна поліція тільки формується, і на сьогодні немає юридичної реєстрації та усіх установчих документів.»

Лісове господарство

З виступом про затвердження районної програми «Ліси України» звернувся до депутатів головний лісничий Чорноліського лісгоспу Олег Яценко. Він зауважив, що від держбюджету підприємство не отримує жодної копійки фінансування, а натомість щороку біля 500 тис. грн. виділяється для створення нових лісових насаджень, охорони природного середовища лісів. Під час обговорення програми було запропоновано в межах її реалізації вивчити питання переробки відходів лісового господарства, наприклад, створення цеху брикетів.

Земля потребує оцінки

Під час розгляду програми розвитку земельних відносин у Знам’янському райні виступаючий Віталій Береговий наголосив, що середня вартість одного гектара землі у районі дорівнює 33 тис. грн.. Наразі необхідно в рамках реалізації програми протягом п’яти років провести нормативно-грошову оцінку 39 населених пунктів району. Орієнтовна вартість робіт – 1 млн. 665тис., близько 85 грн. – вартість оцінки одного гектара.

Оптимізація ліжок ЦРЛ

У зв’язку зі скрутною ситуацією щодо фінансування зарплатні працівників ЦРЛ на розгляд сесії було винесене питання про оптимізацію ліжок цілодобового перебування хворих ЦРЛ. Як результат буде зменшено кількість ліжок на 54 (9-акушерсько-гінекологічне, 25-терапевтичне, 5-травматологічне, 5-отоларингологічне, 10-педіатричне відділення). Головний лікар ЦРЛ Ігор Муравський зазначив, що жоден лікар зі звільнених посад не втратить роботу, адже ці посади були вакантними, також серед звільнених інших медичних працівників є пенсіонери, решта медпрацівників працездатного віку будуть працевлаштовані. Економія коштів у наслідок цього скорочення – близько 500 тис. грн. Запропонований для розгляду сесії проект рішення викликав хвилю обговорення депутатами райради, адже подібної оптимізації не відбувалось давно, однак більшістю голосів депутати підтримали озвучену пропозицію. Свою думку щодо недопущення такого рішення висловила депутат райради Тетяна Михайлова, яка і під час голосування утрималась.

Перспективи комп’ютерної томографії та мамографії району

Про новий підхід у діагностиці захворювань розповів лікар ЦРЛ Володимир Тананайко. Зокрема, він зауважив, що на території Знам’янської ЦРЛ планується відкриття діагностичного центру з наявністю комп’ютерної томографії та мамографії ТОВ «Євромедікал». Саме тому на розгляд сесії виносився проект рішення про надання дозволу на проведення конкурсу на право оренди майна спільної власності територіальних громад сіл району, управління якими здійснюється райрадою. Як пояснив Володимир Тананайко, на території ЦРЛ у окремому приміщенні планується провести ремонт та запровадити практику сучасного діагностування. Цінова політика надання таких послуг прогнозовано буде відповідати вартості схожих томографічних обстежень інших медзакладів області: близько 600 грн. – комп’ютерна томографія однієї ділянки та 200-300 грн. – мамографія.

Райрада стане доступнішою


Враховуючи зміни у чинному законодавстві, окремим рішенням райради було внесено зміни до регламенту роботи ради. Так, результати поіменного голосування віднині будуть розміщуватись на веб-сайті райради в день голосування і зберігаються там необмежено. Кожен бажаючий на офіційному сайті znrada.kr-admin.gov.ua тепер може дізнатись як саме голосував той чи інший депутат.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF