Олександрівський район
Влада

У Ставидлах обговорили перспективи реорганізації навчального закладу

У Ставидлах обговорили перспективи реорганізації навчального закладу
11 лютого перший заступник голови Олександрівської районної державної адміністрації Анатолій Каражбей провів особистий прийом громадян у селі Ставидлах.
Головним питанням, яке цікавило місцеву громаду – це реорганізація школи. Тому на прийомі також був присутній начальник відділу освіти Олександрівської РДА Сергій Тимко.

У Ставидляському НВК І-ІІ ступенів на сьогоднішній день навчається 15 дітей. Через це розхід на одного учня у два рази перевищує норму. Тому гостро стоїть питання про закриття старшої школи і підвезення дітей до Красносілківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

У Ставидлах обговорили перспективи реорганізації навчального закладу

Анатолій Каражбей запевнив, що така реорганізація навчального закладу покращить і рівень освіти, її якість, дасть можливість учням навчатися у школі із кращим матеріально-технічним забезпеченням. При цьому учні молодших класів та дошкільна група залишатимуться у Ставидлянському навчальному закладі.

Сергій Тимко розповів усім присутнім про вимоги, які встановлює Міністерство освіти України. Відділи освіти повинні розробляти проекти, за якими буде створено навчально-виховні об’єднання, у яких має бути основна школа І-ІІІ ступенів і типу філії – І ступенів. На такі навчальні закладатиметься на багато краще фінансування.

У Ставидлах обговорили перспективи реорганізації навчального закладу

На даний момент держава виділяє кошти на ті школи, у яких не менше 25 учнів. І попри небажання місцевих жителів віддавати своїх дітей до школи сусіднього села, Ставидлянському НВК не минути реорганізації, оскільки за перспективним планом у найближчі 5 років кількість учнів майже не зростатиме.

Анатолій Каражбей та Сергій Тимко запевнили всіх, що їхні діти будуть забезпечені автобусом на підвезення до школи, адже половину суми на його придбання виділить держава.

Під час прийому жителі також піднімали питання розпаювання землі та загального устрою життя села.

"ВК" у PDF