Знам’янський район
Влада

Рада ухвалила закон про безкоштовні підручники для учнів та вчителів

Рада ухвалила закон про безкоштовні підручники для учнів та вчителів
Учні загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічні працівники будуть забезпечуватися підручниками безкоштовно. Відповідний законопроект №1857 підтримали 235 народних депутатів України.
Законом вносяться зміни до законів «Про освіту» та «Загальних середню освіту».

«Держава гарантує безкоштовне забезпечення підручниками, посібниками, методичною літературою учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників», — йдеться в новій редакції ст.35 закону «Про освіту».

У пояснювальній записці зазначається, що реалізація законопроекту не передбачає витрат з Державного бюджету України.
На методичну літературу цей закон не поширюється — лише на підручники.

Про забезпечення книжками у школі №2 – НВК-ліцей розповідає мама одинадцятикласниці Інна: «Цього року у школі нам видали усі книжки безкоштовно. Це дуже добре, адже вони коштують немало. Крім того, кожній дитині в 11 класі треба купувати контурні карти, на які ми витратили 36 гривень. Ми придбали підручники «Інтерпрайз» для занять з англійської мови, які коштують 150 гривень. Нашій учениці треба готуватися до тестування, і ми додатково купили книжки з комплексної підготовки до ЗНО для трьох предметів, кожна по 100 гривень».

Коментар батьків учениці 4-го класу ЗОШ № 1: «На початку року нас попереджали про те, що підручників не вистачає, і треба або купувати, або завантажувати у мережі інтернет. Крім того, ми придбали додаткові зошити для ДПА по 20 – 30 грн. кожен та додаткові для предметів. Зараз ситуація така – одна книжка на двох. Деякі ми отримували у жовтні, а до того займалися по старим. У лютому нам пообіцяли ще додати нових, чекаємо. Хочу сказати про те, що на початку року наша родина завжди готує приблизно 200 гривень, щоб дитина нормально була забезпечена зошитами – прописами, робочими зошитами та ще купою матеріалів».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF