---
Влада

У Верховній Раді таки дослухалися до ініціативи обласних депутатів щодо фінансування пільгових перевезень

У Верховній Раді таки дослухалися до ініціативи обласних депутатів щодо фінансування пільгових перевезень
Відповідно до цілої низки законів України певним категоріям громадян надано право безплатного проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.
Однак, Законом України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” не передбачено субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, за рахунок якої фінансуються зазначені видатки.

Враховуючи соціальну значущість, актуальність означеної проблеми та з метою ефективного соціального захисту населення, забезпечення цільового використання бюджетних коштів депутати Кіровоградської обласної ради підтримали ініціативу голови обласної ради Чорноіваненка О.А. та ухвалили звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою терміново внести зміни до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” та передбачити зазначену субвенцію, у тому числі і для адресного надання грошової допомоги окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд.

Наразі у Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг.

Проект передбачає спрямування до місцевих бюджетів 1,92 млрд. грн. субвенції на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, у тому числі для Кіровоградської області – 40 млн. грн.

Прийняття законопроекту сприятиме забезпеченню соціально незахищеним верствам населення їх права на пільговий проїзд та зниження соціальної напруги.

Очікується, що найближчим часом він буде схвалений Парламентом.

"ВК" у PDF