Онуфріївський район
Влада

Пільгові перевезення та інші актуальні для Онуфріївського району питання обговорили на семінарі-нараді

Пільгові перевезення та інші актуальні для Онуфріївського району питання обговорили на семінарі-нараді
8 лютого 2016 року під головуванням голови райдержадміністрації Самородченко С.М., за участі голови районної ради Уткіної Т.І. та заступника голови районної ради Калницької К.М., відбулась семінар- нарада з сільськими та селищними головами. На нараду також були запрошені начальник автоколони Світловодського АТП №15307 Сухомлин С.І. та економіст даного підприємства.
На семінар - нараді було розглянуто наступні питання:
про проходження військової служби по контракту, військовий облік.
про стан організації харчування учнів І-ІУ класів загальноосвітніх навчальних закладів району;
про стан надання в районі земельних ділянок учасникам АТО;
про забезпечення пільгових перевезень;
про проходження військової служби по контракту, військовий облік.

З питань проходження військової служби по контракту розповів начальник відділення комплектування Онуфріївського РВК Момот В.М.. Він ознайомив із умовами служби за контрактом та попросив сприяння в поширенні інформації серед жителів сіл району. Запропонував сільським та селищним головам надавати фінансову допомогу призовникам у проходженні ними медичного огляду та проїзду.

З інформацією про стан надання земельних ділянок учасникам АТО виступила начальник відділу Держгеокадастру В Онуфріївському районі Перев’язко М.А. Так, станом на 08 лютого 2016 року звернулось з заявою про надання земельної ділянки 84 учасника АТО. На даний час 27 учасників АТО отримали земельні ділянки та зареєстрували свої речові права на площу 50,5 га. Видано: 49 наказів на надання дозволів на розробку проектів землеустрою, 27 наказів на затвердження проектів землеустрою, 28 відмов. Сільськими та селищними радами зарезервовано земельні ділянки для учасників АТО на площі 145,7 га. Марія Андріївна пояснила, що обласне управління відмовляє в наданні ділянки через графічні неточності в документах та запропонувала звертатися спочатку у відділ Держгеокадастру, а потім у сільську раду. Виправлені документи будуть повторно направлятись у обласне управління Держгеокадастру.

З питання харчування дітей початкових класів доповіла головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Раскатова Г.О. За наданою інформацією, сільські та селищні ради району забезпечують харчування учнів початкових класів, але вартість харчування варіюється від 3 до 12 грн.

Як зазначив голова райдержадміністрації, що за підрахунками фахівців, для повноцінного харчування дитини мінімальна вартість обіду не повинна становити менше 15 грн.. При цьому очільник району також підкреслив, що вирішення цього питання лежить у площині повноважень місцевої самоврядування, якому керувати на власний розсуд додатковими бюджетними надходженнями, тому питання харчування дітей у школах повинно бути вирішено на 100%.

Широкого обговорення набуло питання перевезення пільгових категорій населення району. З інформацією по пільгових перевезеннях виступив начальник УПСЗН райдержадміністрації Тарабан О.В. Так, станом на 1 лютого 2016 року має право на безоплатний проїзд 5285 осіб, сплачено 840 рахунків за 2015 рік. Але питання фінансування видатків на перевезення пільгових категорій населення покладено державою на органи місцевого самоврядування.

Голова райдержадміністрації звернув увагу сільських та селищних голів на те, що в області розпочався процес формування переліків проектів що реалізовуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Від райдержадміністрації, на даний час подано 5 проектів. Тож керівникам територій необхідно визначитися із проектами і подати відповідні пропозиції райдержадміністрації до 1 травня поточного року, що надасть можливість залучити додаткові кошти до районного бюджету.

За результатами семінар-наради дано ряд доручень.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF