Олександрівський район
Влада

Стан надання земельних ділянок учасникам АТО обговорили в Олексадрівській райдержадміністрації

Стан надання земельних ділянок учасникам АТО обговорили в Олексадрівській райдержадміністрації
8 лютого у залі засідань райдержадміністрації голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств.
Участь в нараді взяв голова районної ради Григорій Гончаренко.

З інформацією про стан надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції по Олександрівському районі перед присутніми виступив начальник відділу Держгеокадастру в Олександрівському районі Андрій Карпенко. За його словами, відділом була проведена повна інвентаризація заяв учасників АТО (у територіальних органах, ЦНАПах, сільських, селищних радах, переданих до Головного управління) протягом 2013-2016 років та виявлено, що станом на 08.02.2016 року учасниками антитерористичної операції до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Олександрівського району було подано 252 заяви щодо реалізації ними права власності чи користування на землю.

З них: 100 громадянам-учасникам АТО надано дозволи на розроблення відповідної документації із землеустрою на 103 ділянки загальною площею 193,19 га.

Відділом погоджено 31 проект землеустрою, згідно з якими зареєстровано 36 ділянок. На даний час затверджено 10 проектів землеустрою на 12 ділянок загальною площею 18,25 га.

На 124 заяви від учасників АТО Головним управління Держгеокадастру у Кіровоградській області відмовлено в наданні дозволу на розробку документації із землеустрою.

28 заяв учасників АТО знаходяться на опрацюванні в Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Також на нараді керівник апарату райдержадміністрації Микола Старченко інформував про стан виконання в районі Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

За всіма розглянутими питаннями надано відповідні доручення.

"ВК" у PDF