---
Влада

У 2015 році майже 206 тисячам громадян були перераховані пенсійні виплати

У 2015 році майже 206 тисячам громадян були перераховані пенсійні виплати
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко взяв участь у засіданні колегії головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області за участю Голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного.
Характеризуючи на початку засідання роботу обласного пенсійного фонду, Сергій Коваленко відзначив, що зазначена установа є на сьогодні однією з найважливіших інституцій, що опікується третиною населення нашої області.

– Останнім часом на підрозділи обласного пенсійного фонду відчутно зросло навантаження, оскільки на Кіровоградщині сьогодні перебуває 5 тисяч осіб пенсійного віку, які є вимушеними переселенцями з тимчасово окупованих територій на Сході України.

Організовано тісну співпрацю із департаментом праці та соціального захисту населення облдержадміністрації щодо обміну інформацією про внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, з’явилася ще одна категорія осіб, які потребують підтримки з боку працівників Пенсійного фонду – це учасники антитерористичної операції, члени їхніх родин, зокрема, щодо виплат у зв’язку з втратою годувальника та отриманими пораненнями. Із цими завданням обласне управління Пенсійного фонду також справляється вчасно та без будь-яких нарікань, – наголосив посадовець.

– Завдяки ефективній роботі Пенсійного фонду в області на належному рівні забезпечено виплату відповідних нарахувань. Лише за минулий рік пенсії було призначено майже 10 тисячам жителів області, а 26 тисячам громадян надано послугу з індивідуального перерахунку виплат, – констатував перший заступник голови облдержадміністрації.

Відповідно до змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» органами Пенсійного фонду України в області з 1 вересня 2015 року перераховано пенсії 206,4 тис. осіб. Середній розмір підвищення склав 128,39 грн. З 1 грудня 2015 року перераховано 14,3 тис. пенсій інвалідів III групи та дітей-інвалідів шляхом встановлення пенсій на рівні прожиткового мінімуму. В середньому пенсії збільшились на 123,53 грн.

– Питання, що потребує особливої уваги – це своєчасна сплата страхових внесків до Пенсійного фонду України. Ми тримаємо це важливе питання на постійному контролі. На сьогодні в області погашено всю суму недоїмки економічно активних підприємств. Однак у цьому питанні є ще проблеми, зокрема, по підприємствах, що не здійснюють економічної діяльності та перебувають у різних стадіях банкрутства. Але ми вживаємо заходів й для вирішення цього питання, – наголосив посадовець.

За словами Сергія Коваленка, спільно з обласним Пенсійним фондом ведеться активна робота у напрямку легалізації робочих місць та по боротьбі з заробітними платами у конвертах. – Завдяки вжитим зусиллям, у минулому році було легалізовано майже тисячу робочих місць, а заробітну плату належного рівня було встановлено більш ніж 4 тисячам працівників, – повідомив Сергій Коваленко.

Підводячи підсумки, перший заступник голови облдержадміністрації побажав обласному Пенсійному фонду подальших успіхів у справі забезпечення стабільної соціально-економічної ситуації в області.

У 2015 році майже 206 тисячам громадян були перераховані пенсійні виплати

Під час колегії було розглянуто низку питань, зокрема, про результати перевірок органами праці та соціального захисту населення додержання вимог законодавства під час призначення, перерахунку та виплати пенсій і здійснюваних заходів щодо усунення виявлених порушень та попередження їх виникнення.

"ВК" у PDF