Знам’янський район
Влада

Питання об’єднання медичних закладів району та міста в один потужний медичний центр залишається актуальним

Питання об’єднання медичних закладів району та міста в один потужний медичний центр залишається актуальним
Керівник апарату районної державної адміністрації О.Слюсаренко, заступник голови районної ради Д.Молодченко провели засідання робочої групи зі створення єдиного медичного простору (лікарні) м.Знам’янка та Знам’янського району.
У засіданні взяли участь голова Знам’янської районної ради С.Макаренко, Знам’янський міський голова С.Філіпенко, головний лікар центральної районної лікарні І.Муравський, головний лікар КЗ «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Н.Гречина, а також, виконуюча обов’язки головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка» Л.Полєжай, представники депутатського корпусу районної та міської рад.

Питання об’єднання медичних закладів району та міста в один потужний медичний центр залишається актуальним та, нажаль, не вирішеним.

Учасники спільного засідання підкреслювали, що коштів на утримання центральної районної лікарні не вистачає. На загальних зборах працівників центральної районної лікарні медичні працівники обговорили питання оптимізації, розглянули наповнюваність кожного відділення та прийняли рішення про скорочення 54 ліжок. У результаті за 9 місяців поточного року економія складе 509,00 тис. грн.

Депутати міської ради та медичні працівники міської лікарні наполягають на суттєвому скороченні ліжкового фонду центральної районної лікарні з можливістю створення після об’єднання нових відділень. Але цей крок стане початком закриття профільних відділень центральної районної лікарні, в яких лікується населення району та міста Знам’янка. Як результат – залишаться 2 відділення: загальна терапія та загальна хірургія.

Спеціалісти департаменту охорони здоров’я Кіровоградської облдержадміністрації вважають, що питання утримання двох лікарень не є доцільним. Їх об’єднання дасть змогу зберегти кадровий потенціал та направити фінансові ресурси на розвиток медичної галузі.
На даний час міська лікарня повністю фінансово забезпечена, центральна районна лікарня – лише на 53,7%, КЗ «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» – на 70,1%.

Проте, навіть при такому складному фінансовому становищі спеціалісти центральної районної лікарні надають кваліфіковану та своєчасну медичну допомогу кожному жителю міста чи району, який звертається за допомогою.

Учасники спільного засідання робочої групи погодились, що необхідно об’єднувати дві лікарні та продовжити консультації з даного питання.

"ВК" у PDF